Η τεχνική εικόνα της αγοράς του Χ.Α. – Σήματα γεν.δείκτη και FTSE25 | Mikrometoxos.gr

Η τεχνική εικόνα της αγοράς του Χ.Α. – Σήματα γεν.δείκτη και FTSE25

17.08.2015 04:14

Τεχνικά η αγορά κατάφερε να γράψει υψηλό τις 708 μονάδες που πλέον είναι και το επίπεδο εκείνο που κατοχύρωση θα μας δώσει αγοραστικό σήμα, με επόμενο κοντινό στόχο τις 738 μονάδες.

Μεσοπρόθεσμα να πούμε πως πλέον το επίπεδο των 800 μονάδων είναι αυτό που κατοχύρωση του θα μας δώσει και εβδομαδιαίο αγοραστικό σήμα και θα κάνει την διαφορά στην μιζέρια των τελευταίων δύο ετών.

Η κοντινή μας στήριξη στην πολύ σημαντική περιοχή των 665 μονάδων δοκιμάστηκε την Παρασκευή και όσο κρατάει συντηρεί την πολύ βραχυπρόθεσμη εικόνα…

Ενώ διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης προς το 640 ή και το επίπεδο των πρόσφατων χαμηλών μας.

Η συμφωνία της Παρασκευής παρόλα αυτά είναι σημαντική για να δοκιμάσουμε μία διάσπαση της αντίστασης των 708 στην παρούσα φάση, από την στιγμή που φεύγει και ο φόβος για τον τραπεζικό κλάδο, με το αρχικό μαξιλάρι των 10 δις να επιστρέφει στο τραπέζι.

Εν κατακλείδι, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της αγοράς με την διαφορά ότι χρειάζεται μία σταθερή και δυνατή κυβέρνηση που θα μπορέσει να πάρει στις πλάτες της την εφαρμογή της συμφωνίας…

Αλλά και να διαχειριστεί με δουλειά και σωστή τακτική το πακέτο που δίδεται από την Ευρώπη.

Επόμενο μέλημα είναι η άρση των CC όσο το δυνατόν συντομότερα, μιας και θα μπορέσει να επαναφέρει την εύρυθμη λειτουργία αρκετών εταιριών στην Ελλάδα που έχουν προβληματιστεί από αυτά.

Φυσικά αυτό θα συμβεί σταδιακά παρόλα αυτά ο χρόνος εξαρτάται άμεσα από το πώς θα δουλευτεί από την όποια κυβέρνηση.

Το επόμενο διάστημα έχουν σημασία να μάθουμε λεπτομέρειες για την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού κλάδου μιας και οι αποφάσεις θα κρίνουν και τις όποιες κινήσεις αυτού.

Ο f25 μας έδωσε διόρθωση στο 195 επίπεδο που είναι και κοντινή στήριξη. Μία κατοχύρωση και μόνο μπορεί να μας δώσει το 190 ή το 184. 

FTSE25:Το πολύ σημαντικό είναι πως το 212 πλέον είναι το στοπ μας στο short με τις πιθανότητες αν τα καταφέρει να κινηθεί προς τις 226 μονάδες.

Ο ΓΔ μας έδωσε διόρθωση από το 708 που πλέον είναι και το stop στο short μας και που κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να μας δώσει κίνηση προς το 738 επίπεδο .

ΓΔ:Οι 665 μονάδες είναι σημαντικό επίπεδο στήριξης που διάσπαση ειδικά σε κλείσιμο μπορεί να οδηγήσει προς το 640 αν μη τι άλλο.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017