Η παγκόσμια οικονομία σε έναν συναρπαστικό χάρτη – Στο 0,33% του παγκόσμιου ΑΕΠ η Ελλάδα | Mikrometoxos.gr

Η παγκόσμια οικονομία σε έναν συναρπαστικό χάρτη – Στο 0,33% του παγκόσμιου ΑΕΠ η Ελλάδα

28.08.2015 09:36

Η παγκόσμια οικονομία σε έναν συναρπαστικό χάρτη – Στο 0,33% του παγκόσμιου ΑΕΠ η Ελλάδα

Στο 13,9% του παγκόσμιου ΑΕΠ αντιστοιχεί το ΑΕΠ της Κίνας

Ένα χάρτη υπό τον τίτλο «The World’s Economy Divided by Area» δημοσιεύει το World Economic Forum, στο οποίο οπτικοποιεί το παγκόσμιο ΑΕΠ και τη… συμμετοχή των χωρών σε αυτό.
Ειδικότερα, βασίζεται πάνω στα στοιχεία του CIA, σχετικά με το μέγεθος των οικονομιών του κάθε έθνους και το ποσοστό της συμμετοχής τους στο συνολικό ΑΕΠ. Μεγαλύτερη οικονομία, με 17 τρισ. δολάρια, αναδεικνύεται η οικονομία των ΗΠΑ, η οποία αντιστοιχεί σχεδόν στο ¼ του παγκόσμιου ΑΕΠ (23,32%).
Η παγκόσμια οικονομία σε έναν συναρπαστικό χάρτη - Στο 0,33% του παγκόσμιου ΑΕΠ η Ελλάδα
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η αμερικανική οικονομία βασίζεται ως επί το πλείστον στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ σε πολύ μικρότερο βαθμό στους τομείς της γεωργίας και της βιομηχανίας.
Στον αντίποδα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, με συμμετοχή 13,9% στο παγκόσμιο ΑΕΠ, η κινεζική, βασίζεται τόσο στους τομείς των υπηρεσιών, όσο και της βιομηχανίας, με τον τομέα της γεωργίας, ωστόσο, να υστερεί.
Παράλληλα, προβλέπεται ότι ο κλάδος των υπηρεσιών στην Κίνα θα συνεχίσει να επεκτείνεται, ενώ οι κλάδοι της βιομηχανία και της γεωργία να συρρικνώνεται.
Αξίζει να αναφερθεί πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, αυτή της Γερμανίας, αντιστοιχεί μόλις στο 5,17% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ η ταπεινή ελληνική οικονομία, μόλις στο 0,33%.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017