Η νέα λίστα φοροφυγάδων στην οποία η λίστα Λαγκάρντ μοιάζει με… σχολική έκθεση!

Η νέα λίστα φοροφυγάδων

Από τον ΒΗΜΑτοδότη

Μια νέα λίστα φοροφυγάδων, μπροστά στην οποία η λίστα Λαγκάρντ μοιάζει με… σχολική έκθεση, καταρτίζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Π. Αθανασίου, Γ. Μπρης και ο επίκουρος εισαγγελέας Ι. ΔραγάτσηςΓια να καταλάβετε τη σημασία που έχει αυτή η λίστα διατέθηκε έξτρα φρουρά στους οικονομικούς εισαγγελείς για την προστασία τους από απειλές.
Η λίστα περιλαμβάνει ονόματα μεγαλο-φοροφυγάδων που κατάφεραν από το 2010 ως σήμερα να βγάλουν τεράστια ποσά στο εξωτερικό χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την Αρχή Καταπολέμησης Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος του ΣΔΟΕ.
Με ένα έξυπνο κόλπο επινόησαν τη μεταφορά χαρτοφυλακίων (τίτλων και ομολόγων) από ελληνικές τράπεζες σε τράπεζες του εξωτερικού. Τι ακριβώς έκαναν και δεν τους είχε αντιληφθεί κανείς; Αγόραζαν ξένα κρατικά ομόλογα (από Γερμανία, ΗΠΑ και Ιαπωνία) και στη συνέχεια ζητούσαν την μεταφορά του χαρτοφυλακίου τους σε τράπεζα του εξωτερικού.
Ετσι, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ηδη η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και οι άλλες τράπεζες, σε μια εντυπωσιακή συνεργασία με τους οικονομικούς εισαγγελείς έχουν δώσει στοιχεία και βρέθηκαν οι πρώτοι 98 που έκαναν αυτή τη «μεγαλοπρεπή κομπίνα», αρκετών δισ. ευρώ.
Αποτέλεσμα εικόνας για πτώσεις από τα... σύννεφα!
Μαθαίνω ότι ανάμεσα στους 98 υπάρχουν και τρανταχτά ονόματα της οικονομικής ελίτ, που όταν αποκαλυφθούν, πάλι θα έχουμε πτώσεις από τα… σύννεφα!