Η μάχη της ουράς – Σώθηκε η Βέροια, τι γίνεται με τις άλλες πέντε ομάδες που κινδυνεύουν

  • Πέντε ομάδες παλεύουν να αποφύγουν τη 15η θέση, που οδηγεί στη Football League. Μετά τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής, η Κέρκυρα, με το βαθμό που πήρε απέναντι στον Παναθηναϊκό, έμεινε και μαθηματικά την παραμονή στη Super League, ενώ και η Βέροια, παρά την ήττα της από τον Πανθρακικό, μπορεί να πανηγυρίζει την παραμονή της, αφού δεν κινδυνεύει σε κανένα σενάριο ισοβαθμίας.
Αυτή τη στιγμή στην πιο δεινή θέση βρίσκεται ο Λεβαδειακός επειδή υστερεί στην ισοβαθμία με τον Πανθρακικό, και όχι μόνο. Σε περίπτωση που η παραμονή κριθεί μεταξύ των δύο (Πανθρακικού και Λεβαδειακού), οι Βοιωτοί χρειάζονται καλύτερο αποτέλεσμα από τους Θρακιώτες για να μην υποβιβαστούν.

Συνολικά προκύπτουν 16 διαφορετικά σενάρια ισοβαθμίας στους 43 βαθμούς, από τα οποία ο Λεβαδειακός υποβιβάζεται στα μισά, δηλαδή στα 8. Σε 4 περιπτώσεις πέφτει ο Πανιώνιος, σε 3 η Καλλονή και σε μία ο Πλατανιάς. Αυτό δείχνει ότι η Βέροια δεν χρειάζεται πλέον ούτε βαθμό, ενώ ο Πανθρακικός είναι πανίσχυρος στις ισοβαθμίες και το μόνο που θέλει είναι το τρίποντο απέναντι στην Ξάνθη.

Τελευταία αγωνιστική:

Πλατανιάς 43 Ολυμπιακός (εντός)
Καλλονή 43 Ατρόμητος (εντός)
Βέροια 43 Παναιτωλικός (εκτός)
Πανιώνιος 42 ΠΑΟΚ (εντός)
Πανθρακικός 40 Ξάνθη (εντός)
Λεβαδειακός 40 Εργοτέλης (εκτός)