Η λύση για την εξοικονόμηση χρημάτων για το Δημόσιο | Mikrometoxos.gr

Η λύση για την εξοικονόμηση χρημάτων για το Δημόσιο

20.05.2015 04:04
Κώστας Καίσαρης

ΔΕΥΤΕΡΟ θαύμα δεν έγινε. Εγινε το πρώτο θαύμα την Παρασκευή στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, αλλά την Κυριακή με τη Ρεάλ δεν κατέστη δυνατό να επαναληφθεί. Ο άγιος προστάτης της Ρεάλ ήταν πιο δυνατός από την Αγία Βαρβάρα. Τι νομίζετε δηλαδή; Οτι κόντρα στους Ρώσους καθάρισε ο Σπανούλης; Η Αγία Βαρβάρα έβαλε το χέρι της.

Δεν ήταν το χέρι του Σπανούλη που έστρωσε στα καλά των καθουμένων. Η Αγία Βαρβάρα ήτανε που έκανε αυτό το μπασκετικό θαύμα. Με την ευκαιρία που βρίσκεται στην Αθήνα. Κι έχει συγκινηθεί ιδιαίτερα, που μια αριστερή μάλιστα κυβέρνηση (να μην το ξεχνάμε αυτό) την υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους. Κι όλες αυτές τις μέρες, οι πιστοί, καρκινοπαθείς και μη, τρέχουνε να την προσκυνήσουνε.

Και δεν ήρθε βέβαια για διακοπές στην Αθήνα η Αγία Βαρβάρα. Εκεί στον Αγιο Μάρκο, στο νησάκι απέναντι από τη Βενετία που είναι η μόνιμη κατοικία της, είναι πολύ καλύτερα. Εδώ ήρθε για να προσφέρει. Είδε, λοιπόν, ότι ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολα κι αποφάσισε να του δώσει αυτή τη μεγάλη χαρά. Να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να φτάσει στον τελικό.

Το μυστικό, όμως, μεταξύ των αγίων διέρρευσε. Το μάθανε οι Καθολικοί κι επιστρατεύσανε κάποιον δικό τους άγιο. Την αγία Ούρσουλα; Τον Ζήνωνα της Βερόνας; Τον Φραγκίσκο της Ασίζης; Τον Αλφόνσους Λιγκουέρι; Δεν έγινε γνωστό. Κάποιος, πάντως, που δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει κι ήταν εύκαιρος την Κυριακή το βράδυ, ήταν πιο δυνατός από την Αγία Βαρβάρα, μεγάλη η χάρη της. Κι έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ.

Προς Θεού, όμως, να μη χάσουν οι Ελληνες την πίστη τους. Να μη χαθεί αυτή η παράδοση: Από την Αγία Αθανασία του Αιγάλεω και τον Γέροντα Παΐσιο, στα κόκαλα της Αγίας Βαρβάρας. Η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω, που βρίσκεται ακόμα εν ζωή, έπασχε από μια σπάνια δερματική νόσο. Από κνιδικό δερματογραφισμό. Κάτι, δηλαδή, σαν τον Κούλη των εστιγμένο του Ζωρζ Πιλαλί (φωτό) που «εις την καβλίδα του δερματός του, μελανόχρουν είχε δερματοκέντιτον της αστυνομίας το στέμμα».

Τα σημάδια όμως στο σώμα της Αγίας Αθανασίας δεν ήταν από τατουάζ, όπως του Κούλη του Εστιγμένου. Ούτε οφείλοντο όμως και εις την ασθένεια του δέρματος. Ηταν σημάδια που έστελνε η Παναγία κάθε φορά που ήθελε να επικοινωνήσει μαζί της. Εξ ου και η Αθανασία Κρικέτου από τη Μανωλάδα, που βγάζει τις φράουλες, απέκτησε πλήθος πιστών και εξελίχθηκε σε αγία. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν μιλάμε για μια κανονική αγία, όπως τη Βαρβάρα. Προστάτιδα του πυροβολικού.

Εύκολη, λοιπόν, η μεγάλη προσέλευση των πιστών. Και αξιέπαινη η πρωτοβουλία της αριστερής κυβέρνησης να εγκαταστήσει τα κόκαλα της Αγίας Βαρβάρας στον Αγιο Σάββα. Τα οποία υποδέχθηκε αυτοπροσώπως ο αρμόδιος υπουργός, ο σύντροφος Π. Κουρουμπλής. Που θα μπορούσε, μάλιστα, να αξιοποιήσει ακόμα καλύτερα το σκήνωμα.

 Να μειώσει δηλαδή το προσωπικό του Αγίου Σάββα σε γιατρούς και νοσηλευτές, ώστε να εξοικονομήσει χρήματα το Δημόσιο που τα έχει τόση μεγάλη ανάγκη. Απαξ και υπάρχει η Αγία Βαρβάρα, φάρμακα και γιατροί είναι για τους καρκινοπαθείς εκ του περισσού. Από κει και πέρα, θα είμαστε σε αναμονή. Οπως διάβασα σε έγκυρο μπλογκ, μετά το Αγιον Φως και την Αγία Βαρβάρα, ο επόμενος αρχηγός κράτους που θα υποδεχθεί η κυβέρνηση θα έρθει την Πρωτοχρονιά και θα είναι ο Αγιος Βασίλης. Αυτά.
  • Κάτι δηλαδή σαν τον Κούλη των εστιγμένο του Ζωρζ Πιλαλί που «εις την καβλίδα του δερματός του, μελανόχρουν είχε δερματοκέντιτον της αστυνομίας το στέμμα».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017