«Η κόλαση του Κάφκα»: Επιστολή της μητέρας του Τσάκαλου των Πυρήνων

 

Με επιστολή που φέρει τον τίτλο «η κόλαση του Κάφκα» η Αθηνά Τσάκαλου γνωστοποιεί τους λόγους που αρνείται να βγει από την φυλακή εάν και το δικαστικό συμβούλιο με 2 ψήφους έναντι μιας, αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη με όρους.

Η μητέρα του Χρήστου και του του Γεράσιμου Τσάκαλου, οι οποίοι εκτίουν ήδη ποινή κάθειρξης για την συμμετοχή τους στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, 60 ετών, φιλόλογος στο επάγγελμα, σημειώνει ότι δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα των φυλακών και να βαδίσει προς την ελευθερία, αφήνοντας μέσα την 25χρονη φίλη του γιού της Γεράσιμου.

«Μετά από 30 ημέρες φυλάκισης, σήμερα παρέλαβα την απόφαση της αποφυλάκισής μου. Θα μπορούσα αύριο να περάσω την πόρτα της φυλακής και να φύγω. Δεν θα το κάνω. Δεν θα το κάνω γιατί πιστεύω ότι η ομορφιά του ανθρώπου είναι να κάνει τα πάντα για τον άλλο άνθρωπο… Δεν μπορώ να νιώσω καμία χαρά, όσο συνεχίζεται η παράνομη και εκδικητική αποφυλάκιση της Ευης Στατήρη, για την οποία οι αρμόδιοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει γι’αυτήν κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.

Οπως δεν μπόρεσα να γυρίσω την πλάτη μου στην κυνηγημένη Αγγελική έτσι δεν μπορώ να γυρίσω την πλάτη μου στην άδικα προφυλακισμένη Εύη. Και πολύ περισσότερο, γιατί όσο συνεχίζεται η προφυλάκιση της, παράλληλα συνεχίζεται και η απεργία πείνας των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς. Μία απεργία που διανύει την 31η ημέρα, μία απεργία που ξεκίνησε γιαυτές τις προφυλακίσεις συγγενών……Δεν θεωρώ την απόφασή μου να μείνω στη φυλακή ουτε καν την ελάχιστη θυσία απέναντι στην Εύη και στους 11 ανθρώπους που συνεχίζουν την απεργία πείνας. Θα ειμαι πάντα υπόλογη σαυτή τη νέα γενιά ανθρώπων γιατί και εγώ, όπως όλες οι μάνες δεν καταφέραμε να δώσουμε στους γιούς μας και στις κόρες μας έναν κόσμο καλύτερο….» καταλήγει η Αθηνά Τσάκαλο