Η κυβέρνηση οφείλει να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι! | Mikrometoxos.gr

Η κυβέρνηση οφείλει να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι!

15.04.2015 02:50

Διαφωνώ περί σόκ και προτιμητέας καταστροφής που λένε κάποιοι, εδώ που φτάσαμε. Διαφωνώ!
Καθέτως!

Δεν πρέπει να ισοπεδωθεί η χώρα για να καταλάβουν όσοι είναι βάρος της γης (άχθος αρούρης***) ότι η δωρεάν μεταφορά τους τέλειωσε! Πρέπει να εστιαστεί το καθάρισμα της οικονομίας σε αυτούς. Μόνον αυτούς!

Η κυβερνηση οφείλει να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι!

Οφείλει:

1. Να παύσει τις συντάξεις κάτω των 50 ετών! Άμεσα! Θα ξαναρχίσουν όταν οι δικαιούχοι φτάσουν τα 65. Με νόμο! Όπως με νόμο βγήκαν στη σύνταξη από τα 38!!!

2. Να παύσει να βγαζει πρόωρα συνταξιοδοτούμενους, κάτω των 65, πλην αναπηρίας.

3. Να μειώσει με εισοδηματικά κριτήρια τις συντάξεις στους άνω των 50 και κάτω των 65, με ταβάνι τα 1000 ευρώ.

4. Να παύσει τελείως τα εφάπαξ. Ήταν πλασματικές παροχές από τεχνηέντως και ψευδώς φουσκωμένους μισθούς-“λογιστικές εγγραφές”. Ουσιαστικά ήταν υποσχετικές που θα πλήρωναν τα παιδιά μας. Κομμένα αυτά! Μαχαίρι!

5. Να ανά διοχετεύσει τους δημόσιους υπαλλήλους που κάθονται (ξέρω αρκετούς τέτοιους) σε αντικείμενα που παράγουν θετικό έργο για την κοινωνία. Όποιος πληρώνεται μισθό θα πρέπει να παρέχει υπηρεσία στους πολίτες. Πχ αρχαιολογικοί χώροι, τους 6 μήνες του τουρισμού, ανοιχτοί ως τις 22:00 το βράδυ, και όχι ως τις 13:00.
Υπηρεσίες μπέημπη. Όχι καθαρίζω τα φασολάκια 9:00-13:00 και πάω σπίτι να μαγειρέψω. 8ωρη εργασία για 8ωρη πληρωμή όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες!

6. Λαμογιές τέλος. Όποιος πιαστεί με το χέρι στο μέλι, σπίτι του και πίσω τα κλεμμένα. Όχι πλήρωσε φόρο στα κλεμμένα και καθάρισες!! Με τα λεφτά των φορολογούμενων ΡΕ;;!!! Πίσσα και πούπουλα!!

7. Απλοποίηση όλων των 13.500 σελίδων της φορολογικής νομοθεσίας σε 10 σελίδες Α4. Ώστε να μη μπορει κανεις να κλέψει, και να μη μπορεί κανεις να εκβιάσει για λυτρα, και να μη μπορεί κανεις να κρύψει!! Τέρμα τα δίφραγκα και τα 4-4-2. Όλοι να πληρώνουν όσο πρέπει. Με λογικούς φορολογικούς συντελεστές όμως και όχι με τεκμήρια-“τόσα μου λείπουν/τόσα δώσε μου”

8. Ευγένεια στους δημόσιους υπάλληλους και από τους δημόσιους υπάλληλους. Όποιος στραβοξύπνησε να κάτσει σπίτι του να χάσει το μεροκάματο. Εμείς το πληρώνουμε φίλε. Αν δεν είσαι ευγενής, 1-2-3 μετά σπίτι σου ή σε καμια υπηρεσία υπογείου. Τόσο απλά.

9. Απο την άλλη κομμένα τα τσαμπουκαλίκια στους δημόσιους υπαλλήλους. Όποιος τους μιλάει άσχημα (με κάμερα σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, €1000 ευρώ πρόστιμο! Να σου πω εγω μετα πληθυντικός αντί για “Ψιτ ξέρεις ποιος είμαι εγώ”. Τα πρόστιμα βέβαια αμφίδρομα. Αν σε βρίσει: εισπράττεις.

10. Τέρμα όλες οι άδειες για όλα τα μη-επικίνδυνα. Γιατι να πάρεις άδεια με 17 δικαιολογητικά για ένα μαντρί;; Πυρηνικό εργοστάσιο ανοίγεις;;; Ίσα ρε! Ή για καφέ;; Ή για ψιλικά;; Ίσα ρε!!!

Το κάναμε Σοβιέτ εδώ πέρα!! Κομμένα όλα!

Αυτά για αρχή.
Και τα μισά να κάνουμε σε 20 μέρες θα είμαστε κράτος!

Να τα κάνουνε όμως. Χωρίς ασάφειες!! Φιλότιμα!

Τέλος

Άγης Βερούτης

————–

***’Αχθος αρούρης είναι έκφραση ομηρική (Ιλιάδα Σ 104) και θα πει “βάρος της γης”, παναπεί άχρηστος …

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017