Η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη ότι η λύση που έχει επεξεργαστεί θα γίνει αποδεκτή…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Παρά το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που μετεξελίσσεται σε πιστωτική ασφυξία του ελληνικού κράτους… η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη ότι η λύση που έχει επεξεργαστεί θα γίνει αποδεκτή.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση αλλά δεν ανησυχούμε τόσο πολύ, έχουμε λύση» αναφέρει παράγοντας της κυβέρνησης. Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις στο ΔΝΤ.

Στις 6 Μαρτίου πρέπει να αποπληρώσει 298 εκατ. στο ΔΝΤ.  Στις 13 Μαρτίου πρέπει να αποπληρώσει 336 εκατ. στο ΔΝΤ. Στις 16 Μαρτίου πρέπει να αποπληρώσει 560 εκατ. στο ΔΝΤ

Στις 20 Μαρτίου πρέπει να αποπληρώσει 336 εκατ. στο ΔΝΤ . Στις 9 Απριλίου πρέπει να αποπληρώσει 448 εκατ. στο ΔΝΤ. Ταυτόχρονα πρέπει να καταβάλλει μισθούς, συντάξεις και να καλύψει άλλες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης.

Ήδη στις 24 Φεβρουαρίου πιστώθηκαν μέρος συντάξεων και έτσι αυξήθηκαν εικονικά οι καταθέσεις κατά 450 εκατ. (αφορούσαν συντάξεις του ΙΚΑ)

Με βάση πολύ σοβαρές ενδείξεις καθαρή εισροή καταθέσεων τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε.  Ωστόσο είναι γεγονός ότι έχουν ανακοπεί οι εκροές.

* ,