Η ιδιωτική οικονομία βρίσκεται εμπρός σε συστημικό κραχ. | Mikrometoxos.gr

Η ιδιωτική οικονομία βρίσκεται εμπρός σε συστημικό κραχ.

15.07.2015 08:25
Σοκ και δέος, οι επιχειρήσεις στην κυριολεξία, βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας και για να αποφύγουν τα χειρότερα δίνουν υποχρεωτικές άδειες στο προσωπικό τους.
Η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία της Ελλάδος υποχρέωσε σχεδόν το 95% του προσωπικού να υπογράψει συμφωνητικά με τα οποία θα λάβουν υποχρεωτική άδεια έως και τις 11 Σεπτεμβρίου με αποδοχές 50% μειωμένες λόγω των capital controls.
Π.χ. εάν ένας εργαζόμενος λάμβανε 1000 ευρώ μηνιαίως με την υποχρεωτική άδεια θα λάβει 500 ευρώ μηνιαίως μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Υπάρχει ρήτρα ανάκλησης της απόφασης αλλά είναι γεγονός ότι το ελληνικό επιχειρείν καταρρέει.
Με βάση πληροφορίες περίπου 750 μεγάλες εταιρίες έχουν επιλέξει τον δρόμο των υποχρεωτικών αδειών μειώνοντας τις αποδοχές των εργαζομένων από 30% έως 60%. Είναι προφανές ότι αν συνεχιστεί αυτό το κλίμα παρακμής, κατάπτωσης και διάλυσης οι επιχειρήσεις μέσα στο φθινόπωρο θα καταρρέουν η μια μετά την άλλη.
Θα καταστεί μη διαχειρίσιμο πρόβλημα και το κραχ στην ιδιωτική οικονομία θα προσλάβει συστημικά χαρακτηριστικά. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταρρέουν, αλλά η αριστερή κυβέρνηση προσπάθησε να προστατέψει τον συνταξιούχο και τον δημόσιο υπάλληλο, αγνοώντας βεβαίως ότι δεν θα μπορεί να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις προσεχώς.
Η ιδιωτική οικονομία βρίσκεται εμπρός σε συστημικό κραχ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017