Η ζωή σε ένα διαμέρισμα 8 τ.μ. - Και όμως μπορεί να έχει... στιλ! [εικόνες] - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η ζωή σε ένα διαμέρισμα 8 τ.μ. – Και όμως μπορεί να έχει… στιλ! [εικόνες]

27.02.2015 12:25
Η ζωή σε ένα διαμέρισμα 8 τ.μ. -Και όμως μπορεί να έχει... στιλ! [εικόνες]
Η Μέρι Ελεν Λόοερ, σίγουρα δεν έχει κλειστοφοβία, αφού το μόλις 8 τετραγωνικών διαμέρισμα στο οποίο κατοικεί στο Μανχάταν, είναι ικανό να προκαλέσει εφιάλτες σε όποιον δε νιώθει άνετα με τους μικρούς χώρους.

Η νεαρή εργαζόμενη στο χώρο της μόδας ξεναγεί την Daily Mail της διαμέρισμά της για να δείξει πώς θυσίασε το χώρο για να ζήσουν στην αριστοκρατική συνοικία West Village, με γείτονες την Κάτνεϊ Λαβ, την Μπρουκ Σίλντς και τον Κάλβιν Κλάιν.

Με ενοίκιο μόλις 775 δολάρια το μήνα αποτελεί πραγματική ευκαιρία, αν λάβουμε υπόψιν ότι το μέσο ενοίκιο για ένα διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου στη γειτονιά της είναι 3.200 δολάρια

Ενώ οι συμφοιτητές της την κορόιδευαν για το μικρό της διαμέρισμα, η Ρόουελ το είδε σαν μία ευκαιρία να βάλει σε τάξη τη ζωή της. «Μου αρέσει πολύ να πετάω πράγματα. Είναι το αγαπημένο μου» εξηγεί.

Με πλάτος μόλις 1.98, το διαμέρισμα, που φωτογράφισε ο Μάξ Τούι για το περιοδικό Curbed δε χωράει καλά καλά ένα διπλό κρεβάτι. Όταν τα αρχικά σχέδια της να κατασκευάσει ένα πτυσσόμενο κρεβάτι απέτυχαν, αναγκάστηκε να οικοδομήσει ένα προσαρμοσμένο κρεβάτι-πλαίσιο, με επιπλέον χώρο αποθήκευσης κάτω.

Πριν από τη μετάβαση στο διαμέρισμα στο West Village, ζούσε με συγκατοίκους. Η κρεβατοκάμαρά της ήταν πάντα μικρή, αλλά είχε συνηθίσει να έχει πρόσβαση σε μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και σαλόνι. Στο νέο της διαμέρισμα, όμως, δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια.

Για κουζίνα η Ρόουελ έχει έναν μικρό νιπτήρα και ένα μάτι που μπαίνει στην πρίζα. Στα ράφια βάζει την τοστιέρα, τον φούρνο μικροκυμάτων και περισσότερα κουτιά αποθήκευσης.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο διαμέρισμα της Ρόουελ είναι η έλλειψη ντουλάπας, αφού η δουλειά της στο χώρο της μόδας σημαίνει ότι έχει πολλά ρούχα. Τόσα πολλά που δεν χωράνε όλα στο διαμέρισμα.

Ετσι χρησιμοποιεί την εταιρεία MakeSpace που παραδίδει και παραλαμβάνει κουτιά στην πόρτα της για μόλις 25 δολάρια το μήνα.

Τα λίγα ρούχα που κρατάει στο διαμέρισμά της, τα κρεμάει σε τρεις σωλήνες ακριβώς δίπλα στην πόρτα.

Παράλληλα, για να κρατήσει τα ψώνια της σε έλεγχο, έχει επίσης έναν κανόνα ότι κάθε φορά που αγοράζει κάτι νέο, θα δωρίζει κάτι παλιό.

«Ο φίλος μου προσπάθησε να μου δώσει ένα βιβλίο την περασμένη εβδομάδα, και είπα,« Όχι, δεν υπάρχει χώρος γι ‘αυτό» περιγράφει η ίδια.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017