Η βουλγαρικής καταγωγής Ιβα Πέτροβα θα είναι η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα μας

ΙΒΑ ΠΕΤΡΟΒΑ
Η εκλεκτή του Τόμσεν με τα ακριβά γούστα

Σκληρό σαν… Πέτροβα είναι το τρίο των θεσμών που θα συμμετέχει στις τεχνικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές. Εκτός από τον Γερμανό «κύριο λιτότητα», Ράσμους Ρέφερ, στο κλιμάκιο των πιστωτών στην Αθήνα θα συμμετέχει, από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μία έμπιστη του Πολ Τόμσεν, γνωστή για την αυστηρότητά της. Η βουλγαρικής καταγωγής Ιβα Πέτροβα, ηλικίας γύρω στα 50, με σημαντικές σπουδές στις ΗΠΑ, είναι στέλεχος της Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ και θα είναι η επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στη χώρα μας.

Αυστηρότητα
Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Βουλγάρα τεχνοκράτης είναι γνωστή για τις αυστηρές μεθόδους που χρησιμοποιεί, ότι είναι τυπικότατη στην εργασία της και ότι ο Τόμσεν τής έχει τυφλή εμπιστοσύνη. Προσέχει τη διατροφή της και ντύνεται με ακριβά ρούχα, εξάλλου οι ετήσιες αποδοχές της ανέρχονται σε… 300.000 δολάρια!

Η Βουλγάρα εκπρόσωπος του ΔΝΤ έχει εμπειρία από τη χώρα μας, αφού στις αρχές του 2014, ως μέλος της ομάδας του Τόμσεν, είχε έρθει στην Ελλάδα για μερικούς μήνες, για να επιστρέψει και στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού. Επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος για το ΔΝΤ με έδρα στις Βρυξέλλες θα παραμείνει ο Ρίσι Γκογιάλ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
[email protected]

* ,