Η αύξηση του ΦΠΑ είναι βαθειά υφεσιακό μέτρο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η αύξηση του ΦΠΑ είναι βαθειά υφεσιακό μέτρο

24.05.2015 02:50

Η λογική λέει πως θα υπάρξει λύση μιας και μία ρήξη δεν ωφελεί κανέναν πόσο μάλλον την Ελλάδα μιας και οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που δεν μπορεί να υπάρξει αποτίμηση των αποτελεσμάτων.

 

Θυμίζουμε πως στις 5 Ιουνίου έχουμε δόση προς το ΔΝΤ χωρίς να είναι δεδομένη η ρευστότητα για πληρωμή των μισθών και συντάξεων τέλος του μήνα.

 

Η εσωτερική στάση πληρωμών έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην πραγματική οικονομία που διψά για ρευστότητα και εξεύρεση λύσης. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες στην παρούσα γεγονός που προβληματίζει την αγορά και το τι μέλλει γενέσθαι.

 

Το πολιτικό πόκερ συνεχίζεται από τις δύο πλευρές ακόμα και την τελευταία στιγμή με την κυβέρνηση να φαίνεται να κάνει έστω και αργά πίσω σε πολλά θέματα.

 

Το χρηματοδοτικό κενό έχει μεγαλώσει ενώ όλα δείχνουν πως θα πάμε σε μία φορολαίλαπα μέσω του ΦΠΑ μιας και η κυβέρνηση δεν θέλει να μειώσει δαπάνες σε καμία περίπτωση σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες ψάχνοντας διαφορετικού τρόπους να λύσει το πρόβλημα.

 

Φυσικά η αύξηση του ΦΠΑ είναι βαθιά υφεσιακό μέτρο που δεν βοηθάει την οικονομία ενώ πλέον και τουλάχιστον όπως όλα δείχνουν το καλοκαίρι δεν θα υπάρξει εκείνη η συμφωνία που μπορεί να κάνει την διαφορά στην οικονομία αλλά απλά μία ακόμα παράταση για να μην υπάρξει πτώχευση της χώρας και πιστωτικό γεγονός.

Από την άλλη έστω μια ενδιάμεση συμφωνία μπορεί να βοηθήσει στην ομαλή τουριστική περίοδο που ουσιαστικά είναι εκείνη που μπορεί να βοηθήσει στα έσοδα του κράτους.

 

Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να υπάρξει σημαντική εμπλοκή που μπορεί να μας φέρει σε μεγαλύτερο βαθμό πίσω στα έσοδα.

 

Μία συνολική λύση θα ήταν πολύ θετική έκπληξη για την αγορά αν και όπως όλα δείχνουν αυτό θα πάει για το φθινόπωρο κρατώντας όμηρο την οικονομία για ακόμα ένα πολύ σημαντικό διάστημα.

————————-
ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
————————-
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017