Η ατζέντα της εβδομάδας... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η ατζέντα της εβδομάδας…

16.03.2015 03:05
Αρκετά οικονομικά γεγονότα αναμένονται την τρέχουσα εβδομάδα με κεντρικό πολιτικοοικονομικό γεγονός την σύνοδο κορυφής των αρχηγών των Ευρωπαικών κρατών  την ερχόμενη Πέμπτη. 
Νωρίτερα την Τετάρτη 18/3 θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας η τρίτη που είναι προγραμματισμένη για αυτό τον μήνα. 
Καθώς οδεύουμε προς το τέλος της προθεσμίας δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου πληθαίνουν οι ανακοινώσεις των εισηγμένων ξεκινώντας την Δευτέρα στις 16 Μαρτίου με τα αποτελέσματα χρήσης των Ελληνικών Χρηματιστηρίων.
 Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο μέρισμα ή/και  στην επιστροφή κεφαλαίου που πιθανόν θα προταθεί σε προσεχή έκτακτη Γενική συνέλευση. 
Την ίδια ημέρα το απόγευμα αναμένεται η δημοσίευση του δ’ τρίμηνου της Motor oil, ενώ την αμέσως επόμενη θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο ξεκίνημα της χρονιάς.. 
Την προσεχή Τετάρτη 18/3 ανακοινώνει πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο όμιλος Μυτιληναίου με αποτελέσματα που θα κινηθούν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα στην τελική γραμμή και θα συνοδευτούν από μέρισμα, ενώ υψηλό μέρισμα αναμένεται και από την ΜΕΤΚΑ. 
Στο τέλος της ίδιας ημέρας ανακοινώνει ο Σαράντης ένα καλό τρίμηνο με ιδιαίτερα υψηλή κερδοφορία με πολλές εξαγωγές/διεθνείς πωλήσεις (60% στο σύνολο). Την Πέμπτη 19/3 ανακοινώνουν Alpha bank και Τράπεζα Πειραιώς με την εστίαση να επικεντρώνεται σε επισφάλειες και καταθέσεις. 
Την Παρασκευή λήγουν τα συμβόλαια δεικτών και μετοχών για το Μάρτιο (triple witching) ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν και οι αναδιαρθρώσεις του Eurostoxx -600
Με το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς να επικεντρώνεται στις διαγραφές των μετοχών από το δείκτη της Eurobank και της Τράπεζα Πειραιώς.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017