Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα συνεχίζει να μεγαλώνει - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα συνεχίζει να μεγαλώνει

19.04.2015 01:24
H εβδομάδα που πέρασε έδωσε συνέχιση της πτωτική κίνησης με την αγορά να κλείνει πολύ κοντά στα πρόσφατα χαμηλά της. Όσο οι διαπραγματεύσεις “παίζουν καθυστέρηση” και τα ΜΜΕ παίζουν με τις πιθανές άσχημες εξελίξεις η κατάσταση εκτροχιάζεται με την αγορά να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού ειδικά στον τραπεζικό κλάδο που πρώτος θα έρθει σε πολύ άσχημη κατάσταση σε περίπτωση ατυχήματος.
Η Ελληνική κυβέρνηση βλέπει το αδιέξοδο και τους κινδύνους συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις μιας και χρειάζεται άμεσα μία λύση ή ένα καλό νέο για να αλλάξει την τροπή που έχει πάρει η οικονομία. Ακόμα και η 24 Απρίλη που έχουμε EUROGROUP μοιάζει μακριά πόσο μάλλον ο Μάιος.
Χρειαζόμαστε έστω και μία ενδιάμεση συμφωνία μιας και ο Ιούνης είναι πραγματικά μακριά με τις υποχρεώσεις να τρέχουν πρωτίστως για την εσωτερικές ανάγκες πόσο μάλλον για την δόση των 800  εκατομμυρίων στις αρχές Μαίου. Το τέλος του μήνα έχει σημασία για την κυβέρνηση μιας και θα έχει αποτελέσματα σε σχέση με τις 100 δόσεις που θα δώσουν έστω και βραχυπρόθεσμα ανάσα στα άδεια ταμεία της.
Τα σενάρια για παράλληλο νόμισμα ή τύπωμα διατακτικών IOUs πραγματικά είναι εφιαλτικό από την στιγμή που η χώρα έχει εναλλακτική λύση. Οι εκροές συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς κάτι που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με την διαφορά ότι τα κεφάλαια που φεύγουν ακόμα και λύση να βρεθεί θα είναι δύσκολο να επιστρέψουν.
Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα συνεχίζει να μεγαλώνει με την οικονομία και την ρευστότητα να έχει έρθει σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Τα σενάρια για βοήθεια από την Ρωσία δίνουν και παίρνουν με την Ρώσικη πλευρά να διαψεύδει ενώ ακόμα και να ίσχυε δεν είναι λύση στο πρόβλημα μας που είναι πολύ μεγαλύτερο το επόμενο διάστημα.
Τεχνικά η αγορά η αγορά είναι πτωτική με το stop μας στην παρούσα να είναι στο 785 του ΓΔ και 235 του f25 ενώ ουσιαστικές στηρίξεις εκτός από την ζώνη των χαμηλών μας δεν έχουμε μιας και μία κατοχύρωση του 700 επιπέδου μπορεί να μας δώσει αισθητά χαμηλότερα επίπεδα. Ο τραπεζικός κλάδος είναι σε νέα ιστορικά χαμηλά χωρίς εμφανείς στηρίξεις με τις αποτιμήσεις πραγματικά να είναι μηδενικές. Ο μεγαλύτερος φόβος της αγοράς είναι τα capital controls μιας και ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να φέρει πραγματικό πανικό αλλά και νέκρωση για ένα διάστημα της οικονομίας.
Εν κατακλείδι η αγορά παραμένει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα σε πτωτική τροχιά. Μία διάσπαση του πολύ σημαντικού επιπέδου 700 μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τις 600 μονάδες κάτι που θα συμπαρασύρει και τίτλους που έχουν συντηρηθεί το τελευταίο μεγάλο διάστημα. Το 785 είναι σε ημερήσιο το επίπεδο εκείνο που μας δίνει ημερήσιο αγοραστικό σήμα ενώ η περιοχή του 930-950 είναι η μεσοπρόθεσμη αντίσταση μας. Το μόνο θετικό είναι ότι ο χρόνος που μένει είναι μικρός οπότε οι όποιες εξελίξεις θα έρθουν σύντομα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως από την στιγμή που έχουμε λύση και δεν έχουμε άλλη διέξοδο θα υπάρξει θετική εξέλιξη όσο μακριά και αν αυτή φαίνεται σε σχέση με την τρέχουσα ειδησεογραφία και ψυχολογία.
Καλή εβδομάδα
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017