Η ανασφάλεια είναι σημαντικά μεγάλη και ο χρόνος πιέζει | Mikrometoxos.gr

Η ανασφάλεια είναι σημαντικά μεγάλη και ο χρόνος πιέζει

09.04.2015 14:13

Η αγορά συνεχίζει να κινείται νωχελικά με πολύ χαμηλούς όγκους και χωρίς τάση. Τριγωνικός σχηματισμός στον f25 με το 227 και το 235 να είναι τα δύο βασικά μας make or break. Το stop με βάση το σύστημα μας είναι στο 229 σε ώρα που είναι και κοντινή στήριξη ενώ το 232 είναι κοντινή μας αντίσταση. Οι περισσότεροι τίτλοι τηρούν στάση αναμονής χωρίς ουσιαστική τάση παράλληλα με τον ΓΔ.

 

Σήμερα η αγορά περιμένει εξελίξεις και μία έστω και βραχυπρόθεσμη λύση μπορεί να δώσει ανάσες. Η επίσκεψη στην Ρωσία δεν έφερε κάποιο άμεσο αποτέλεσμα όπως λίγο πολύ αναμενόταν, με την διαφορά ότι άνοιξε τον δρόμο για πιθανή ενεργειακή συνεργασία ενώ παράλληλα έδειξε στην Ευρώπη αυτό που είχε σκοπό.

 

Η Ευρώπη είναι ουσιαστικά η μόνη διέξοδος και λύση και η χώρα πρέπει άμεσα να βρει λύση μιας και η οικονομία δεν μπορεί να περιμένει τα πολιτικά παιχνίδια και κινδυνεύει να βυθιστεί εκ νέου σε ύφεση έχοντας χάσει ήδη το πρώτο τετράμηνο περιμένοντας τον τουρισμό να βοηθήσει στην συνέχεια χωρίς να είναι αρκετός στο μεγάλο πρόβλημα που έχουμε στην παρούσα φάση.

 

Θεωρούμε πως η εξεύρεση λύσης με την Ευρώπη είναι μονόδρομος και θα έρθει με την διαφορά ότι η ανασφάλεια είναι σημαντικά μεγάλη και ο χρόνος πιέζει. Η αγορά πιθανόν το βλέπει για αυτό και κρατάει στάση αναμονής στα επίπεδα μιας και σε όποια άλλη περίπτωση έπρεπε να είχε καταρρεύσει.

 

Ο κίνδυνος παρόλα αυτά για κάποιο ατύχημα είναι σημαντικός για αυτό και είναι προτιμότερο να περιμένουμε μία λύση και ας πληρωθεί με κάποιο premium η είσοδος παρά να βάλουμε όλη την ρευστότητα μας στην αγορά μόνο και μόνο επειδή είναι φτηνές αρκετές αποτιμήσεις μιας και ο εχθρός του φτηνού είναι το φτηνότερο.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017