Η ένταση της ανόδου και η ταχύτητα της ενεργοποίησε εκ νέου αγοραστικό σήμα από τον MACD | Mikrometoxos.gr

Η ένταση της ανόδου και η ταχύτητα της ενεργοποίησε εκ νέου αγοραστικό σήμα από τον MACD

24.04.2015 17:49

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης μετά την διάσπαση των 720 μονάδων ανέπτυξε ταχύτητα διαφυγής διασπώντας και τις 700 μονάδες καταγράφοντας νέο χαμηλό έτους. Από εκεί ωστόσο ξεκίνησε μια έντονα ανοδική κίνηση με συνεχόμενα κλεισίματα στο υψηλό ημέρας ή κοντά σε αυτό αφήνοντας εκτεθειμένους τους πωλητές.

 

Η ένταση της ανόδου και η ταχύτητα της ενεργοποίησε εκ νέου αγοραστικό σήμα από τον MACD ενώ το ανοδικό κενό του ανοίγματος της Παρασκευής είναι αποτέλεσμα της δυναμικής που σταδιακά ενισχύεται με περισσότερη συνεισφορά τίτλων δείγμα της διάχυσης της ανοδικής διάθεσης σε μεγαλύτερο κύκλο δεικτοβαρών μετοχών.

 

Μία μονάδα μόλις υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής η τάση αλλάζει σε ανοδική καθώς εκεί βρίσκεται η χρονοσειρά του κινητού μέσου των 30 ημερών ενώ τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο συμπαγή για τους αγοραστές σε υπέρβαση των 800 μονάδων διπλώνοντας τα δύο βασικά σήματα αγορών από τους κινητούς μέσους των 30 και 50 ημερών.

 

Το ανοδικό σενάριο αν και μπήκε σε περιπέτεια άντεξε και αυτή την στιγμή έχει τις πιθανότητες με το μέρος του παρά την έλλειψη του νέου που θα δικαιολογούσε έστω και μια περιορισμένη αισιοδοξία. Η προεξόφληση με τόσο εμφατικό τρόπο κάποιας θετικής εξέλιξης ενδεχομένως να συνδέεται με γεγονότα τα οποία βρίσκονται προ των πυλών.

 

 

Ωστόσο λόγω των σημαντικών κερδών που έχουν ήδη βραχυπρόθεσμα καταγραφεί το ενδεχόμενο τοπικών φυσιολογικών κινήσεων κατοχύρωσης κερδών θα αυξήσει την προσφορά και ως εκ τούτου η συνέχιση του «από εδώ και πέρα» θα απαιτήσει υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα η οποία πάντως την εβδομάδα που πέρασε προσέγγισε την ζώνη των 100 εκατ. ευρώ αυξημένη κατά 32% σε σχέση με την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

 

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017