Η Τυνησία χτίζει τείχος 160 χλμ. στα σύνορά της με την Λιβύη | Mikrometoxos.gr

Η Τυνησία χτίζει τείχος 160 χλμ. στα σύνορά της με την Λιβύη

09.07.2015 04:43

Μετά και την τελευταία επίθεση στην πόλη Sousse με αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων (κυρίως τουριστών) σε θέρετρο της Τυνησίας, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή ενός τείχους στα σύνορά της με την Λιβύη. Στόχος είναι να αποκόψει την είσοδο φανατικών ισλαμιστών στην χώρα, οι οποίοι εκπαιδεύονται από τα μέλη του Ισλαμικού Χαλιφάτου, σε στρατόπεδα της Συρίας.

Το τείχος αυτό θα έχει μήκος περί τα 160 χιλιόμετρα, θα εκτείνεται από την ακτή έως βαθιά στα σύνορα των δύο χωρών, και θα κατασκευαστεί από τον στρατό μέσσα στους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του 2015. Παράλληλα η κυβέρνηση της χώρας έχει αυξήσει δραματικά τα μέτρα ασφαλείας, κυρίως σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, τοποθετώντας πάνω από 1,400 πάνοπλους στρατιώτες στα πιο σημαντικά αξιοθέατα και ξενοδοχεία της χώρας.

Εξάλλου, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ψηφισθεί και ένας πολύ αυστηρότερος νόμος για την τρομοκρατία, με στόχο να κρατήσει την Τυνησία μακριά από τις ισλαμικές διαμάχες. Και να περισώσει ότι ακόμα μένει να σωθεί από τον πολύτιμο για την χώρα τουρισμό της που έχει δεχθεί ανεπανόρθωτα πλήγματα τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: protothema.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017