Η Τουρκία ζητά την έκδοση των "8" στρατιωτικών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η Τουρκία ζητά την έκδοση των “8” στρατιωτικών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα

11.08.2016 08:26

Την άμεση έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Ελλάδα ζητά κι επίσημα πλέον η Τουρκία εκδίδοντας μάλιστα και το σχετικό έγγραφο – ένταλμα.
Όπως αναφέρει το pronews.gr, επικαλούμενο και δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, το έγγραφο έχει σταλεί από τον εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα αναλάβει να το μεταβιβάσει στις ελληνικές Αρχές.
Το επίμαχο έγγραφο – κατηγορητήριο αναφέρει πως οι «8» συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, διαπράττοντας έτσι εγκλήματα «παραβίασης του συντάγματος δια βίας, απόπειρας δολοφονίας εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας, επίθεση εναντίον του νομοθετικού οργάνου και της κυβέρνησης και ένοπλη ομαδική λεηλασία τη νύχτα».
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση, η οποία είναι δεσμευτική για την Ελλάδα και όλες τις χώρες της ΕΕ, η διαδικασία που προβλέπει σε αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνει τρία βασικά βήματα:

1) Σε πρώτη φάση το αίτημα θα πρέπει να κατατεθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα από το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

2) Η ελληνική πρεσβεία θα διαβιβάσει τον φάκελο στο υπουργείο Εξωτερικών.

3) Το υπουργείο Εξωτερικών θα προωθήσει τον φάκελο στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017