Η μεγάλη ευκαιρία του Αλέξη να κυβερνήσει γι άλλα 10 χρόνια!

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Όσο περίεργο και αν διαβάζεται, οι κοινοβουλευτικές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αριστεράς. Είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία τουπρωθυπουργού να κάνει αυτό που σκεφτόταν αλλά δεν μπορούσε να κάνει πράξη τον τελευταίο καιρό.
Να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κεντροαριστερό κόμμα με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό ώστε να πάρει με το μέρος του το μεγαλύτερο μέρος των μετριοπαθών ψηφοφόρων οι οποίοι τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα τον ξαναψηφίσουν με τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο ζωτικός χώρος του κέντρου, έτσι όπως είναι σήμερα, από τη ΝΔ δεν μπορεί να καλυφθεί. Το Ποτάμι δεν μπορεί να δημιουργήσει ρεύμα, το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε και πολλά με την Φώφη Γεννηματά, μόνο ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει τα ηγετικά χαρακτηριστικά για να κυριαρχήσει στον χώρο του κέντρου.
‘Ολα αυτά βεβαίως υπό την προϋπόθεση ότι ο πρωθυπουργός θα αλλάξει πολλά. Και στην κυβέρνηση και στο κόμμα. Από Δευτέρα θα του δοθεί μια μοναδική ευκαιρία. Από τον ίδιο θα φανεί εάν μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις, επενδύοντας στην πολύ υψηλή δημοφιλία του…
Fimotro