Η Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί…

12.06.2015 17:51

 

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στην άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις Ελλάδος και δανειστών βρίσκονται σε οριακό επίπεδο και ότι η ελληνική πλευρά έχει μια πρόταση στο τραπέζι και είτε θα την επιλέξει είτε θα χρεοκοπήσει διατυπώνει σε ανάλυση της η Rockefeller Treasury Services
 

Η τρόικα δεν έχει καταφέρει να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα. Ο Τσίπρας μάλιστα προσέβαλε τους πιστωτές, μιλώντας για “παράλογες απαιτήσεις”, ενώ παρουσίασε το δικό του σχέδιο, που δεν είχε καμία σχέση με το σχέδιο της τρόικας.


Και το χειρότερο παρά τις προσβολές και τα  ψέματα, η Ελλάδα ομαδοποίησε τα 1,53 δισεκ. προς το ΔΝΤ  εντείνοντας την αβεβαιότητα. 

 
Πραγματικά οι  Έλληνες φαίνεται να παίζουν ένα παιχνίδι, ενώ οι πιστωτές ενεργούν με καλή πίστη. Οι πιστωτές έχουν προτρέψει την Ελλάδα να σταματήσει το παιχνίδι και να αντιμετωπίσει σοβαρά την κατάσταση. 

Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα είναι το τακτικό Eurogroup στις 18 Ιουνίου. Είναι πιθανό οι δανειστές να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους και να εντείνουν τις πιέσεις 

Ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα ή μνημόνιο είναι κακό και ανεφάρμοστο. Αλλά ήταν και είναι το μόνο σχέδιο που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.

Από την άλλη οι έλληνες αντί να δείξουν σοβαρότητα και προσπάθεια κινούνται παιδαριωδώς. 

Η Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί που του  δίνουν φυστικοβούτυρο αλλά αυτό ζητάει αστακό, ελπίζοντας ότι μπορεί να πάρει τελικώς…γαρίδες.  

Αν δεν τελειώσει άμεσα το ελληνικό δράμα θα εξελιχθεί σε μελόδραμα. Η χρεοκοπία είναι ένα σενάριο που δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει. 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017