Η Ελλάδα θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα, τόνισε ο Schaeuble, μία ημέρα πριν τη συνάντησή του με τον Γ. Βαρουφάκη. | Mikrometoxos.gr

Η Ελλάδα θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα, τόνισε ο Schaeuble, μία ημέρα πριν τη συνάντησή του με τον Γ. Βαρουφάκη.

04.02.2015 15:41
Ο Schaeuble εμμένει στην σκληρή του στάση απέναντι στην Ελλάδα
Η Ελλάδα θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble, μία ημέρα πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Γ. Βαρουφάκη.
Μιλώντας από το Βερολίνο, τόνισε επίσης ότι δεν βλέπει κανένα σοκ από το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα.
Ο Schaeuble εμμένει στην σκληρή του στάση απέναντι στην Ελλάδα, απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης για τη διαγραφή χρέους, την κατάργηση της τρόικας και τη νέα συμφωνία με τους πιστωτές. Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, αποπροσανατολιστική χαρακτηρίζει τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Όπως αναφέρει η Handelsblatt, το χρέος που καλείται να εξυπηρετήσει την τρέχουσα χρονιά η Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που δεν επιτρέπεται να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους.
Από την άλλη πλευρά, η αποπληρωμή των δανείων που δόθηκαν από τις χώρες της ευρωζώνης ξεκινά το 2020 ενώ τα επιτόκια είναι εξαιρετικά χαμηλά.
Συνεπώς το πρόβλημα για την Ελλάδα στην παρούσα φάση δεν είναι το χρέος, αλλά η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της, εκτιμά το γερμανικό υπ. Οικονομικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Αναφορικά με την αυριανή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Wolfang Schaeuble με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Βαρουφάκη, το περιβάλλον Schaeuble αναφέρει ότι «είναι καλό και χρήσιμο να συνομιλούν οι δυο πλευρές».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017