Η ΕΚΤ στηρίζει, η συμφωνία έρχεται - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η ΕΚΤ στηρίζει, η συμφωνία έρχεται

07.05.2015 00:59

Προετοιμαστείτε επενδυτές χρηματιστηρίου και τραπεζών, προσεχώς για «limit up» – Η ΕΚΤ στηρίζει, η συμφωνία έρχεται

  • Προετοιμαστείτε επενδυτές χρηματιστηρίου και τραπεζών, προσεχώς για «limit up» – Η ΕΚΤ στηρίζει, η συμφωνία έρχεται
Η ελληνική κυβέρνηση είναι 100% βέβαιο ότι θέλει συμφωνία, όχι ρήξη ή σύγκρουση αλλά συμφωνία.
Προετοιμαστείτε επενδυτές του χρηματιστηρίου και των τραπεζών.
Προετοιμαστείτε για limit up καθώς πλησιάζει ο καιρός των καλών στιγμών στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Για να μην παρεξηγηθούμε ή παρερμηνευθούμε, προφανώς την έννοια limit up την αναφέρουμε συμβολικά με νόημα ειδικά για μερικούς και μερικές.
Με την έννοια limit up υπονοούμε μια καλή περίοδο στο χρηματιστήριο και όχι κατ΄ ανάγκη κυριολεκτώντας χωρίς να τα αποκλείουμε προφανώς.
Ας δούμε ορισμένα δεδομένα, η ΕΚΤ όπως απόλυτα έγκαιρα και ορθά είχε προαναγγέλλει το bankingnews.gr δεν αύξησαν τα haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών.
Η ΕΚΤ κράτησε ουδέτερη στάση περιμένει το τακτικό Eurogroup στις 11 Μαΐου και εν συνεχεία θα επαναξιολογήσει την στάση του για τα collaterals.
H ΕΚΤ αύξησε το ELA, τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας στα 78,9 δισεκ. ευρώ δηλαδή κατά 2 δισεκ. συνεχίζοντας να αυξάνει προοδευτικά την στήριξη ρευστότητας προς το ελληνικό banking.
Στις 11 Μαΐου είναι προγραμματισμένο το τακτικό Eurogroup όπου δεν θα υπάρξει συμφωνία αλλά θα επικυρωθεί μια θετική εξέλιξη.
Στο Eurogroup θα αναφερθεί ότι η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου – απαιτούνται ακόμη βήματα για την συμφωνία – αλλά για πρώτη φορά σε Eurogroup θα γίνεται λόγος για πρόοδο σε σχέση με προηγούμενα Eurogroup.
Στις 12 Μαΐου η Ελλάδα θα καταβάλλει τα 764 εκατ ευρώ στο ΔΝΤ και αυτή η εξέλιξη θα σφραγίσει την βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών.
Στις 13 Μαΐου θα συνεδριάσει η ΕΚΤ πάλι για την Ελλάδα για να αξιολογήσει τα δεδομένα του τακτικού Eurogroup και εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο της προόδου θα παγώσει οποιαδήποτε σχέδιο για αύξηση των haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών, θα αυξήσει όμως εκ νέου το ELA.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι 100% βέβαιο ότι θέλει συμφωνία, όχι ρήξη ή σύγκρουση αλλά συμφωνία.
1)Αύξησε 343% το ύψος των μεταρρυθμίσεων από 3,2 δισεκ. στα 14,2 δισεκ. σε διάστημα ένα μήνα, αυτό αποτελεί απόλυτη ένδειξη ότι η κυβέρνηση θέλει συμφωνία.
2)Η απόφαση να πάρει τα διαθέσιμα των ταμείων επίσης αποτελεί απόλυτη ένδειξη ότι η κυβέρνηση δεν θέλει χρεοκοπία και στάση πληρωμών αλλά συμφωνία.
3)Η Ευρώπη υποχρεούται να κάνει και αυτή βήματα προόδου ώστε Ελλάδα και ΕΕ με ΔΝΤ και ΕΚΤ να συγκλίνουν προς μια συμφωνία.
Πάντως υπάρχει διάθεση όλες οι πλευρές να συγκλίνουν.
Συμφωνία της Ελλάδος με την ΕΕ είναι 100% βέβαιο ότι θα υπάρξει.
Νέο μνημόνιο και νέες μεταρρυθμίσεις είναι 100% βέβαιο ότι θα υπάρξει.
Νέο δάνειο περίπου 26 δισεκ. + 12 δισεκ. χρηματοδότηση από το παρελθόν επίσης θα υπάρξει.
Τα 12 δισεκ. προέρχονται 7,2 δισεκ. από την τελευταία δόση της δεύτερης δανειακής σύμβασης, αύξηση στα έντοκα 3 δισεκ. ίσως και 5 δισεκ. και 1,92 δισεκ. από τα κέρδη των ομολόγων που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες.
Όλα αυτά που αποτελούν πλέον το βασικό σενάριο για την Ελλάδα θα πυροδοτήσουν ένα ανοδικό κύμα στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Το bankingnews.gr από τις 30 Απριλίου προϊδεάζει για τις καλές ημέρες που έρχονται στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα.
Τι αναφέραμε τότε;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όταν κατακόρυφα μειωθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος που ήδη συντελείται για όσους παρακολουθούν σοβαρά την αγορά είναι 100% βέβαιο ότι θα σημειωθεί ένα αξιόλογο ράλι για να αποκαταστήσει τις ακραίες στρεβλώσεις και κυρίως να επανακαθορίσει την αξία των ελληνικών μετοχών και ελληνικών ομολόγων όχι σε καθεστώς χρεοκοπίας αλλά σε καθεστώς επανόδου στην σταθερότητα εντός ευρωζώνης και χωρίς πιστωτική ασφυξία.

Εκτιμήσεις με βάση το θετικό σενάριο της συμφωνίας
Στον πίνακα παρουσιάζονται δύο τιμές στις τρέχουσες στις 30 Απριλίου όπου δημοσιεύθηκε και οι τρέχουσες σε παρένθεση

Τράπεζες και αγορά Τρέχουσες τιμές30/4/2015 (6/5/2015) Πρόβλεψη
Γενικός δείκτης με ενδιάμεση συμφωνία 822 μονάδες (817) 950-1000 μονάδες σε βάθος εβδομάδων
Γενικός Δείκτης με συμφωνία τρίτου δανείου και χρέος Στόχος +1300 μονάδες στο βέλτιστο σενάριο
Εθνική 1,25 ευρώ (1,18) 2-2,2 ευρώ / +68%
Alpha 0,31 ευρώ (0,3170) 0,50 ευρώ /+61%
Πειραιώς 0,3960 ευρώ (0,4040) Αρχικός στόχος 0,55 ευρώ, επόμενος 0,80 / +37% με +100%
Eurobank 0,1350 ευρώ (0,1390) 0,22 ευρώ / +62%
Warrants –                Μέση άνοδος +100%
2ετές ομόλογο 19,9% ή 72,8 μ.β. (21,63% ή 70,61 μ.β.) Είχε φθάσει έως 30,1% και στόχος είναι 12% ή 84 μ.β.
CDS στην 5ετία 2490 μ.β. (2.588 μ.β.) Από 4280 μ.β. υψηλό θα φθάσει στις 1200 μ.β.
Spreads 1032 μ.β. (1066 μ.β.) Στόχος 800 μ.β.
Γερμανικό 10ετές 0,35% (0,60%) 0,60%

Επεξεργασία στοιχεία www.bankingnews.gr

Οι μετοχές των τραπεζών θα σημειώσουν εντυπωσιακό ράλι το οποίο θα εκδηλωθεί σε δύο κύματα με βάση και την θεωρία του Elliot.
To πρώτο ισχυρό ανοδικό κύμα έχει ήδη ξεκινήσει με επίκεντρο τις τράπεζες.
Π.χ. η Πειραιώς από το χαμηλό 0,1960 ευρώ έχει εκτιναχθεί στα 0,40 ευρώ δηλαδή άνοδος άνω του 100%.
Όταν η μετοχή έφθασε στα 0,1960 ευρώ το bankingnews.gr παρουσίασε ανάλυση στην οποία προβλέπαμε ότι επόμενος στόχος είναι τα 0,55 ευρώ (αποτελεί τον άτυπο στόχο funds στο Λονδίνο).
Η μετοχή της Πειραιώς είχε καταρρεύσει άρα η αντίδραση της υπό την λογική του απόλυτα συμπιεσμένου ελατηρίου ήταν απόλυτα προβλέψιμη..
Επίσης η μετοχή της Eurobank είχε καταρρεύσει στα 0,08 ευρώ και θα είναι ο τίτλος με εντυπωσιακή άνοδο ήδη σημειώνει κέρδη +68% αλλά έχει ακόμη δρόμο.
Πολύ καλή συμπεριφορά θα δείξουν όλες οι τράπεζες Alpha και Εθνική αν και πρέπει να αναφέρουμε ότι τα warrants θα δώσουν πολύ καλά κέρδη με πιθανό στόχο 100% από τις τρέχουσες τιμές.
Θα σκεφθείτε πολλοί – και όλα αυτά που γράφαμε για αυξήσεις κεφαλαίου, για ανάγκες για νέα κεφάλαια και όλα αυτά τι γένεται;
Οι τράπεζες έχουν πολλά προβλήματα μην υπάρχουν αυταπάτες αλλά οι τράπεζες τώρα παίζουν το σενάριο ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει το ελατήριο όταν αποσυμπιέζεται δίνει εντυπωσιακά κέρδη.
Όταν σταθεροποιείται το ελατήριο και σταματάει τις παλινδρομήσεις τότε θα διαπιστώσουμε αν παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα ή τεντώθηκε υπέρμετρα και ανάλογα διαμορφώνουμε την επενδυτική μας στρατηγική.
Στα ομόλογα το ράλι επίσης είναι εντυπωσιακό.
Το 2ετές ελληνικό ομόλογο ο πιο σημαντικός παλμογράφος είχε φθάσει έως 30,10% και βρέθηκε στα 21,6% δηλαδή 9% πτώση σε λίγες ημέρες.
Υπάρχουν ενδείξεις που θέτουν στόχο τις 84 μονάδες βάσης που σημαίνει 12% απόδοση.
Το CDS επίσης που υποδηλώνει το ρίσκο χώρας, το ρίσκο χρεοκοπίας έχει σημειωθεί μια εντυπωσιακών διαστάσεων βελτίωση.
Τοπ CDS στην 5ετία που είναι και το benchmark είχε φθάσει έως τις 4280 μονάδες βάσης δηλαδή χρεοκοπία και εσχάτως έχει κατακόρυφα υποχωρήσει στις 2490 μονάδες βάσης με στόχο 1200 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017