Η ΕΚΤ δεν αυξάνει άμεσα τα έντοκα άρα έρχεται διόρθωση σε τράπεζες και χρηματιστήριο | Mikrometoxos.gr

Η ΕΚΤ δεν αυξάνει άμεσα τα έντοκα άρα έρχεται διόρθωση σε τράπεζες και χρηματιστήριο

11.05.2015 10:12
  •  Η διόρθωση – αν τελικώς επιβεβαιωθεί – θα αναστραφεί όταν ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση αρχής γενομένης από την ΕΚΤ ή αν υπάρξει ουσιαστικό θετικό νέο από το Eurogroup.
Το πρόσφατο ράλι σε χρηματιστήριο, τράπεζες και ομόλογα ομολογουμένως καλλιέργησε ισχυρές προσδοκίες στους επενδυτές.
Αυτές οι ισχυρές προσδοκίες όμως για να μετεξελιχθούν σε συνέχεια της ανόδου στο χρηματιστήριο με στόχο τις 900 μονάδες θα πρέπει όχι απλά η Ελλάδα στο Eurogroup….να πάρει την αναγνώριση της προόδου…αλλά το τελικό κείμενο του Eurogroup να επιτρέπει στην ΕΚΤ να αυξήσει άμεσα τα έντοκα από 14,9 δισεκ. στα 18 με 18,5 δισεκ. ευρώ.
Επειδή όμως αυτό δεν θα συμβεί είναι πολύ πιθανό η αγορά να διορθώσει σε επίπεδο δείκτη, τραπεζών και ομολόγων, κοινώς να υπάρξουν ρευστοποιήσεις, άμεσα.
Με όρους τεχνικής ανάλυσης όπως αναφέρει η Ελληνοαμερικανική Χρηματιστηριακή, ενδεχόμενη διατήρηση του θετικού κλίματος και συνέχιση του ανοδικού κύματος έως το άνω εύρος της περιοχής στόχου για το Γενικό δείκτη (885-900 μονάδες) χρειάζεται αυξημένα αντανακλαστικά καθώς αποτελεί ελκυστική ζώνη κατοχύρωσης κερδών.
Η άποψη μας για το ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχει αλλάξει.
Τα δημοσιεύματα τύπου Wall Street Journal που αναφέρουν ότι το ΔΝΤ έχει μελετήσει σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με άλλες χώρες της Νοτίου Ευρώπης ή άλλα δημοσιεύματα όπως της WSJ, που αναφέρουν ότι η Ελλάδα μπορεί να μην πληρώσει το ΔΝΤ και την ΕΚΤ αποτελούν τις μπλόφες της ευρωζώνης στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.
Επειδή όμως άμεσα λεφτά η Ελλάδα δεν θα πάρει, δεν θα λάβει άμεσα χρηματοδότηση, επειδή θα πληρώσει τα 764 εκατ στο ΔΝΤ στις 12 Μαΐου και επειδή η τελική συμφωνία πάει για 27 με 29 Μαΐου το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει διόρθωση στο χρηματιστήριο, στις τράπεζες και κύμα πωλήσεων στα ομόλογα.
Η διόρθωση – αν τελικώς επιβεβαιωθεί – θα αναστραφεί όταν ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση αρχής γενομένης από την ΕΚΤ ή αν υπάρξει ουσιαστικό θετικό νέο από το Eurogroup.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017