Η ΔΗΛΩΣΗ, το ΓΕΓΟΝΟΣ, το ΣΧΟΛΙΟ, το ΑΡΘΡΟ και το ΚΑΡΦΙ της ΗΜΕΡΑΣ

H ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: «Η συμφωνία με την COSCO είναι μόνο η αρχή, το κεφάλι του δράκου. Θα ακολουθήσουν τα χέρια, τα πόδια, ολόκληρο το σώμα του» υποστήριξε ο κινέζος πρέσβης στην Αθήνα Ζοού Ξιαολί, μιλώντας στον απεσταλμένο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Πεκίνο.

Ο Ζοού Ξιαολί υπογράμμισε πως «η σημασία του προγράμματος της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά δεν αφορά μόνο την ελληνοκινεζική συνεργασία στο ίδιο το λιμάνι, αλλά αποτελεί ένα σύμβολο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σύμβολο της εμπιστοσύνης της Κίνας στην ελληνική αγορά».

Σχετική εικόνα

 

_____________________

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ  ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: 

«Είναι εντελώς απαράδεκτο, τόσο κατάφωρη η παραβίαση του Συντάγματος που ρητώς ορίζει ότι η αδειοδότηση γίνεται από το ΕΣΡ και ρητώς ανήκει σε αυτό και ο καθορισμός του αριθμού των αδειών, δεν μπορώ να καταλάβω πώς παρακάμπτεται ένα Σύνταγμα για να πάρει τις αρμοδιότητες ένας υπουργός…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ούτε δικτατορία δεν θα το έκανε αυτό, έπρεπε να επιστρέψει το νόμο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» ανέφερε μάλιστα ο συνταγματολόγος. Ο κ. Κασιμάτης προειδοποίησε δε, πως «αν προσπαθήσει το ΣτΕ να διαγνώσει διαφορετικά θα εξευτελιστεί εντελώς η Δικαιοσύνη μας, και θα μείνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το Στρασβούργο και το Δικαστήριο της ΕΕ».

Σχετική εικόνα

«Μόνο στη Βόρεια Κορέα τόσο λίγοι σταθμοί» Από την πλευρά του, ο ποινικολόγος και δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολίασε ότι «μόνο στη Βόρεια Κορέα υπάρχουν τόσο λίγοι σταθμοί» κάνοντας λόγο για «φίμωση της Δημοκρατίας».

«Πού ακούστηκε σε χώρα 10 εκατομμυρίων να σού λέει η κυβέρνηση ότι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί αρκούν; Τι φοβίζει την κυβέρνηση να υπάρχουν πολλοί σταθμοί; Μόνο στη Βόρεια Κορέα υπάρχουν τόσο λίγοι, όλη η Ευρώπη έχει δεκάδες για να διακινούνται ελευθέρα οι ιδέες» τόνισε.

Ο ποινικολόγος επέκρινε ακόμη την Κομισιόν, λέγοντας ότι άργησε να στείλει την επίμαχη επιστολή.

_______________________

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η πρόσβαση στα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. μπορεί να παγώσει για την Ισπανία και την Πορτογαλία λόγω της απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους τους το 2015 διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Οι επίτροποι της Ε.Ε. συναντώνται την Τρίτη για να συζητήσουν σχετικά και αναμένεται να λάβουν απόφαση με συναίνεση. Οι κυρώσεις σε περίπτωση αθέτησης των δημοσιονομικών στόχων συμπεριλαμβάνουν την επιβολή προστίμου ίσου με το 0,2% του ΑΕΠ. Εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, η Πορτογαλία και η Ισπανία θα είναι οι πρώτες χώρες μέλη της ευρωζώνης στις οποίες θα επιβληθεί η καταβολή προστίμου.

Το 2015, το ισπανικό δημόσιο έλλειμμα ανήλθε στο 5% του ΑΕΠ, πολύ πάνω από το όριο του Συμφώνου Σταθερότητας (3%) και τους στόχους που είχε ορίσει η Κομισιόν (4,2%). Η Πορτογαλία κατέγραψε έλλειμμα 4,4% του ΑΕΠ την περασμένη χρονιά ενώ ο καθορισμένος στόχος ήταν να το μειώσει κάτω από το 3%.

_____________________

 

ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας δεν σιώπησε στις αιχμές που άφησε εναντίον του από το βήμα της Βουλής ο Ν. Παππάς για το θέμα της δανειοδότησης των μέσων ενημέρωσης.

Σχετική εικόνα

  • «Αν αληθεύουν αυτά που μεταδίδονται ότι είπε ο υπουργός Επικρατείας στη Βουλή, αυτό δείχνει έλλειψη γνώσης και σεβασμού στην ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας η οποία εδράζεται στην ιδρυτική της συνθήκη».

______________

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:  Τα «αμαρτωλά» δάνεια και οι ευκολίες σε βαρόνους του Τύπου

Στα 900.000.000 € το συνολικό ποσό! Το 50 έως 90% είναι ακάλυπτο και φορτώνεται στις ανακεφαλαιοποιήσεις