Η Γαλλία ζει τη δική της 11η Σεπτεμβρίου Μακελειό: Τέσσερις όμηροι νεκροί μετά την επέμβαση στο εβραϊκό παντοπωλείο

Η Γαλλία ζει τη δική της 11η Σεπτεμβρίου

Μακελειό: Τέσσερις όμηροι νεκροί μετά την επέμβαση στο εβραϊκό παντοπωλείο

 • Βίντεο: Η στιγμή της επέμβασης στο παντοπωλείο

 • 18:56

  Reuters: Τουλάχιστον  τέσσερις όμηροι νεκροί στο παντοπωλείο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές

 • 18:46

  H Χαγιάτ Μπουμεντιέν, 26 ετών, φίλη και σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, που σύμφωνα με το CNN διαφεύγει της σύλληψης

 • 18:45
 • Ειρήνη Πολλάλη, Μίνα Αγγελίνη 09/01/201514:2709/01/201518:49  (upd) 123http://www.protothema.gr/world/article/440993/alert-adallagi-purovolismon-se-souper-market-sto-parisi/ 

  Η στιγμή της επίθεσης των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο παντοπωλείο

 • 18:39

 • 18:37

 • 18:36
 • 18:36

  Reuters: Τουλάχιστον τέσσερις όμηροι νεκροί στο παντοπωλείο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές

 • 18:32

  Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Figaro, νεκρός είναι ο Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστης της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο

 • 18:28

  Δύο αστυνομικοί, μέλη των επίλεκτων δυνάμεων RAID τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση, όπως μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV

 • 18:27

  Οι όμηροι είναι όλοι σώοι και ο δράστης νεκρός

 • 18:27

  Νεκρός ο δράστης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

 • 18:24

  Η αστυνομία στο παντοπωλείο φωνάζει: «Πέστε κάτω και τον έχουμε»

 • 18:24

  Άγνωστη προς το παρόν η κατάσταση του δράστη

 • 18:20

  Σύμφωνα με το France 24, καλά στην υγεία τους είναι και οι έξι όμηροι

 • 18:18

  Νεκροί οι αδερφοί Κουασί κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Ντεμαρτάν

 • 18:16

  Σχεδόν ταυτόχρονα με την επιχείρηση στο Ντεμαρτάν, η αστυνομική επιχείρηση και στο εβραϊκό παντοπωλείο

 • 18:15

  Τουλάχιστον πέντε οι εκρήξεις λέει το BBC

 • 18:14

  Τέσσερις δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν, σύμφωνα με τον Telegraph

 • 18:14

  Εκρήξεις ακούγονται τώρα στο παντοπωλείο

 • 18:09

  Περισσότεροι από 80.000 οι Γάλλοι αστυνομικοί, μέλη ειδικών δυνάμεων και στρατιωτικοί που έχουν ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση των δύο υποθέσεων ομηρίας, λέει το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών

 • 17:59

  Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά, μεταδίδουν οι ανταποκριτές των μέσων ενημέρωσης στην περιοχή

 • 17:58

  Καπνός και εκρήξεις αυτή την ώρα στο κτήριο στην Ντεμαρτάν

 • 17:57

  Περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στη Γαλλία, στις δύο υποθέσεις ομηρίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ενημερώνει το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

  Αυτή τη στιγμή, τα δύο αδέρφια Κουασί που η αστυνομία πιστεύει πως είναι οι δράστες του μακελειού στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdο, κρατούν τουλάχιστον έναν όμηρο σε εκτυπωτική εταιρεία στην περιοχή Ντεμαρτέν, 26 μίλια έξω από το Παρίσι, ενώ την ίδια ώρα ένας άντρας και μια γυναίκα θεωρούνται οι δράστες δεύτερης ομηρίας σε εβραϊκό παντοπωλείο, μέσα στην πόλη. Στην περιοχή Βενσέν, όπου βρίσκεται το παντοπωλείο, ο δράστης κρατά τουλάχιστον έξι ομήρους, και απαιτεί να απελευθερωθούν τα αδέρφια Κουασί, ώστε να μην τους σκοτώσει.

 • 17:43

 • 17:38

  Σε εξέλιξη σύσκεψη αυτήν την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Φρανσουά Ολάντι

 • 17:38

  Η αστυνομία ελευθέρωσε ομήρους από το εβραϊκό παντοπωλείο στην αρχή της ομηρίας – Παραμένουν όμηροι τουλάχιστον έξι άνθρωποι

 • 17:33

  Περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στη Γαλλία, στις δύο υποθέσεις ομηρίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ενημερώνει το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

  Αυτή τη στιγμή, τα δύο αδέρφια Κουασί που η αστυνομία πιστεύει πως είναι οι δράστες του μακελειού στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdο, κρατούν τουλάχιστον έναν όμηρο σε εκτυπωτική εταιρεία στην περιοχή Ντεμαρτέν, 26 μίλια έξω από το Παρίσι, ενώ την ίδια ώρα ένας άντρας και μια γυναίκα θεωρούνται οι δράστες δεύτερης ομηρίας σε εβραϊκό παντοπωλείο, μέσα στην πόλη. Στην περιοχή Βενσέν, όπου βρίσκεται το παντοπωλείο, ο δράστης κρατά τουλάχιστον έξι ομήρους, και απαιτεί να απελευθερωθούν τα αδέρφια Κουασί, ώστε να μην τους σκοτώσει.

  17:32

 • «Οι τρομοκράτες μας έστησαν  πολιτική παγίδα», δήλωσε στην εφημερίδα “Liberation” ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας (επί προεδρίας Φρανσουά Μιτεράν), Ρομπέρ Μπαντιντέρ.

 • 17:18

  Η αστυνομία στο Παρίσι έχει ζητήσει από όλα τα καταστήματα και τα εστιατόρια στην Rue des Rosiers, που στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε Εβραίους, να κλείσουν για λόγους ασφαλείας.

 • 17:10

  Νέες φωτογραφίες από το εβραϊκό παντοπωλείο, όπου ένοπλος δράστης κρατά έξι ομήρους και ζητά την απελευθέρωση των αδερφών Κουασί

 • 17:07


 • Πληροφορίες για σύλληψη ενός άντρα στη Βενσέν

«Πέστε κάτω» φώναζαν οι γαλλικές ειδικές δυναμείς – «Τον έχουμε»: Πώς σκότωσαν οι κομάντος τον δράστη που είχε απαγάγει τουλάχιστον έξι πολίτες στο εβραϊκό μάρκετ – Είχε απειλήσει να σκοτώσει ομήρους αν δεν απελευθερωθούν οι αδελφοί Κουασί – Ταυτόχρονη επιχείρηση σε Παρίσι και Νταμαρτέν

Νεκρός είναι ο άνθρωπος που είχε ταμπουρωθεί σε εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Βενσέν στο ανατολικό Παρίσι, έπειτα από επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας. Αυτή την αρχική πληροφορία που έφερε ανακούφιση σε εκατομμύρια ανθρώπους διαδέχθηκε ένα νέο που προκάλεσε σοκ και παγωμάρα: Κατά τη διάρκεια της επιδρομής των γαλλικών αστυνομικών δυνάμεων τουλάχιστον τέσσερις από τους ομήρους έπεσαν νεκροί. Είναι ακόμη αδιευκρίνιστο πόσοι από τους ομήρους τραυματίστηκαν ενώ τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν αρκετούς τραυματίες από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις RAID.

«Πέστε κάτω» φώναζαν οι Γάλλοι κομάντος προς τους ομήρους την ώρα που ξεκινούσαν την επιχείρηση για την απελευθέρωση των ανθρώπων που κρατούνταν από τον ένοπλο. «Τον έχουμε» ενημέρωσαν μετά την λήξη της επιχείρησης τα μέλη της γαλλικής ειδικής μονάδας Raid. Λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ο 33χρονος Αμντί Κουλομπαλί, ο άνθρωπος που αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της ομηρίας τουλάχιστον έξι ανθρώπων έπεσε νεκρός στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης των Γάλλων κομάντος τραυματίστηκαν κάποια από τα μέλη της αποκαλούμενης Raid, αναφέρουν πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης.
Σταδιακά απελευθερώνονται και οι όμηροι, τους οποίους ο δράστης είχε απειλήσει να σκοτώσει αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημά του να απελευθερωθούν οι αδελφοί Κουασί, οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo. Το χάος που επικρατεί αυτή την ώρα δεν διευκολύνει την ροή των πληροφοριών, αφού οι γαλλικές αρχές θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι πράγματι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί, ο δράστης είναι νεκρός και δεν υπάρχει κάποιο άτομο που ενδεχομένως να βοηθούσε τον τρομοκράτη το οποίο να διαφεύγει της σύλληψης.

Τις τελευταίες ώρες οι Γάλλοι πολίτες ήταν αντιμέτωποι με το χειρότερο εφιάλτη τους καθώς – ενώ ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση ομηρίας σε πόλη της βόρειας Γαλλίας από τους δολοφόνους του Charlie Hebdo- ένας ένοπλος εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Βενσέν, παίρνοντας ομήρους τουλάχιστον έξι πολίτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται μια γυναίκα και ένα παιδί!

Πληροφορίες ανέφεραν αρχικά ότι ο δράστης σκότωσε δύο από τους ομήρους, ωστόσο,το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, τονίζοντας πως ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά από πυροβολισμούς.

Πριν από λίγη ώρα, ο δράστης γνωστοποίησε στους αστυνομικούς ότι αίτημά του είναι η απελευθέρωση των αδερφών Κουασί, που κρατούσαν ομήρους στην εκτυπωτική εταιρεία CTD στο Près Boucher, στην περιοχή Νταμαρτέν!

Όσον αφορά στην ταυτότητα του δράστη, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του καθώς σύμφωνα με πληροφορίες να είναι το ίδιο πρόσωπο που δολοφόνησε χθες την αστυνομικό στο προάστιο Μονρούζ, στο Παρίσι, ενώ ήταν γνωστό πως είχε στην κατοχή του δύο καλάσνικοφ.

Πάντως, η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και την φωτογραφία μιας γυναίκας η οποία φέρεται να είναι συνεργός του δράστη στη χθεσινή δολοφονία και σύντροφός του, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να βρισκόταν μαζί του εντός του παντοπωλείου.

Οι φωτογραφίες του δράστη Αμεντί Κουλιμπαλί, 32 ετών, και της συντρόφου του Χαγιάτ Μπουμεντιέν, 26 ετών. 

Πανικός επικράτησε στα σχολεία κοντά στο σημείο καθώς οι εκπαιδευτικοί κρατούσαν τους μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης, κλειστοί παραμένουν πολλοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης καθώς και κάποιοι σταθμοί του μετρό.

LIVE VIDEO

Λάθος συναγερμός οι πληροφορίες για ένοπλο κοντά στον Πύργο του Άιφελ!

Tην ίδια ώρα, δεκάδες χρήστες των social media από τη Γαλλία άρχισαν να αναφέρουν το μεσημέρι πως ένας ένοπλος άντρας εθεάθη κοντά στον Πύργο του Άιφελ!

Αμέσως εκκενώθηκε η πλατεία του Τροκαντερό, ενώ αναρτήθηκε στο Twitter και η παρακάτω φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ένας αστυνομικός με ένα όπλο στην είσοδο του μετρό στην περιοχή. Ωστόσο, λίγα λεπτά έπειτα από τη σχετική ανάρτηση, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πως επρόκειτο για λάθος συναγερμός.


Φωτογραφίες από την αστυνομική επιχείρηση στο Βενσέν


Αστυνομικοί συνοδεύουν ομήρους που δραπέτευσαν από το σούπερ μάρκετ

 

Φωτογραφίες από την επιχείρηση της αστυνομίας