Η Βίκυ Σταμάτη έκανε... βόλτες στο δάσος με τον Ακη Τσοχατζόπουλο! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η Βίκυ Σταμάτη έκανε… βόλτες στο δάσος με τον Ακη Τσοχατζόπουλο!

07.04.2015 03:35

 

Σε σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες φρούρησης της Βίκυς Σταμάτη και των ειδικών προνομίων που -όπως λένε- απολάμβανε πριν από την απόδραση, προχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι των εργαζομένων του Δρομοκαϊτειου.

Συγκεκριμένα το πρωί ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων μίλησαν για το ειδικό καθεστώς φρούρησης που είχε η Βίκυ Σταμάτη πριν την απόδραση, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα ότι οι εξωτερικοί φρουροί επέτρεπαν στη Βίκυ Σταμάτη και έκανε βόλτες στο βουνό και στο δάσος, αρκετές φορές μαζί με τον σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο, όποτε αυτός την επισκεπτόταν στο Δρομοκαϊτειο.

Υπογράμμισαν ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι “αμιγώς θεραπευτικός χώρος” και όχι “χώρος κράτησης”.

Αποκάλυψαν ότι το 2013 από το ίδιο τμήμα όπου κρατείται η Βίκυ Σταμάτη είχε δραπετεύσει και άλλος κρατούμενος, αφγανικής καταγωγής. Τότε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που τον φρουρούσαν. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαϊτειο, οι ευθύνες αποδόθηκαν εξ ολοκλήρου στους αστυνομικούς και ούτε καν κλήθηκαν για εξέταση οι νοσηλευτές βάρδιας.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες ο πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Κορυδαλλού είπε ότι θα απαντήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων και ξεκαθάρισε ότι οι ίδιοι δεν έπαιρναν μόνοι τους πρωτοβουλίες αλλά εκτελούσαν εντολές.

Εν τω μεταξύ, μετά την απόδραση φαίνεται πως το καθεστώς φρούρησης και των ειδικών προνομίων που απολάμβανε η Βίκυ Σταμάτη τους τελευταίους 15 μήνες που νοσηλευόταν ως κρατούμενη στο Δρομοκαϊτειο καταργείται. Τώρα η Βίκυ Σταμάτη ακόμα και για να κάνει μπάνιο θα παίρνει άδεια και αυτό θα γίνεται παρουσία νοσηλεύτριας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017