Ηλίας Ζαχαράκης: Στην παρούσα φάση οι πολιτικές εξελίξεις έχουν προτεραιότητα

“Οι πολιτικές εξελίξεις μας έδωσαν μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις στην ιστορία του ΧΑ, με τον ΓΔ να χάνει πάνω από 20% την εβδομάδα που πέρασε, κλείνοντας σε νέα χαμηλά κίνησης…

Και καταγράφοντας χαμηλό στο επίπεδο του 810 που είναι και το 61% της όλης ανοδικής κίνησης από το 480 με 1380 επίπεδο” επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Ουσιαστικά από την στιγμή που έχουμε μπροστά μας το τέλος της χρονιάς και θα μάθουμε αν έχουμε εκλογές τον Γενάρη, δεν έχει νόημα κάποιος να προβεί σε τοποθετήσεις μεσοπρόθεσμα, από την στιγμή που και τεχνικά είμαστε σε “short” κατάσταση.

Μόνο σε περίπτωση που υπάρξουν ενδιάμεσες εξελίξεις, ή κάποιος σχηματισμός που να μας πείσει ότι κάτι αλλάζει, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Στην παρούσα οι πολιτικές εξελίξεις έχουν προτεραιότητα και είναι φυσικό να οδηγούν την κίνηση. Πραγματικά η οικονομία είχε σημαντικά προβλήματα, έχοντας παρόλα αυτά ισορροπήσει σε ένα βαθμό και πλέον οι πιθανές εκλογές διέλυσαν την όποια ισορροπία.

Είναι δεδομένο πως οι Αγορές θέλουν ψυχολογία και πολιτική ηρεμία για να λειτουργήσουν και φυσικά κινούνται με “πάταγο” σε περίπτωση μίας απόφασης που δεν περιμένουν.

Δεν μπορούμε να μπούμε σε διαδικασία πρόβλεψης αν θα βγει Πρόεδρος ή όχι, παρόλα αυτά οι πιθανότητες δείχνουν ότι πάμε για εκλογές.

Αυτό που βιώνουμε στην Αγορά δεν έχει λογική, τουλάχιστον από πλευράς αποτιμήσεων και σε διαφορετική φάση θα μιλάγαμε με άλλα δεδομένα.

Στο μυαλό μας έχουμε το τι συνέβη το 2012, κάτι που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα επαναληφθεί (!) Τέτοιου είδους καταστάσεις, από την άλλη, θέλουν τον χρόνο τους να ανατραπούν.

“Οι αποτιμήσεις σε αρκετούς τίτλους είναι δελεαστικές, παρόλα αυτά ο πανικός και οι πωλητές, λόγω πολιτικής αβεβαιότητας, μπορεί να συνεχίσουν να έχουν τον πρώτο λόγο, όσο δεν έχουμε νέα δεδομένα” αναφέρει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.