ΗΠΑ: Νεκρά 33 εκατ. πουλιά από τη γρίπη των πουλερικών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΗΠΑ: Νεκρά 33 εκατ. πουλιά από τη γρίπη των πουλερικών

15.05.2015 13:43

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στις ΗΠΑ, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times από τον Δεκέμβρη και έπειτα περισσότερα από 33 εκατομμύρια πουλερικά έχουν μολυνθεί.

Οι αγρότες συχνά αναγκάζονται να προχωρούν σε ευθανασίες προκειμένου να σταματήσουν την εξάπλωση του επικίνδυνου ιού, σύμφωνα με τους NYT, οι οποίοι αναφέρουν πως περίπου το 17% των πτηνών της χώρας που προοριζόταν να καλύψει τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, έχει θανατωθεί.

Χθες, Πέμπτη στη Νότια Ντακότα αναφέρθηκε κρούσμα για πρώτη φορά σε ένα αγρόκτημα που φιλοξενεί περίπου 1.3 εκατ. πουλερικά. Το μεγαλύτερο πλήγμα το έχει υποστεί η Αϊόβα, αφού σύμφωνα με τους NYT το 40% των ορνιθών έχει θανατωθεί προληπτικά.

Τα μέτρα που λαμβάνουν οι πολιτείες σε συνδυασμό με τον φόβο που επικρατεί στο καταναλωτικό κοινό έχει σπρώξει στην απελπισία όσους ασχολούνται με την εκτροφή πουλερικών και ειδικά στους παραγωγούς αυγών, αφού όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ των New York Times η δουλειά τους έχει πέσει κατακόρυφα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017