ΗΠΑ: Ανοδος στις πωλήσεις οχημάτων – Ώθηση από SUVs, φορτηγά και χαμηλές τιμές βενζίνης | Mikrometoxos.gr

ΗΠΑ: Ανοδος στις πωλήσεις οχημάτων – Ώθηση από SUVs, φορτηγά και χαμηλές τιμές βενζίνης

01.07.2015 23:30

Ισχυρές παρέμειναν τον Ιούνιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, καθώς οι ταξινομήσεις των SUVs και των φορτηγών ξεπέρασαν εκείνες των υπόλοιπων οχημάτων, εν μέσω των χαμηλών τιμών της βενζίνης, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ενώ οι πωλήσεις της Ford Motor Co. αυξήθηκαν μόνο κατά 2%, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έδειξε τη μεγαλύτερη αύξηση της μέσης τιμής των οχημάτων της στην αγορά, όπως δήλωσε η συμβουλευτική εταιρεία της βιομηχανίας Kelley Blue Book. Οι πωλήσεις των SUVs της Ford αυξήθηκαν κατά 10%, όμως των αυτοκινήτων της μειώθηκαν κατά 3,5%.
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι κατέγραψαν αύξηση περίπου κατά 5% για τον Ιούνιο. Οι πωλήσεις φορτηγών και SUVs αυξήθηκαν και πάλι με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι εκείνες των σεντάνς, καθώς βρίσκουν στήριξη στις σχετικά χαμηλές τιμές της βενζίνης.
Οι πωλήσεις οχημάτων της Fiat Chrysler Automobiles στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, αύξηση που βοηθήθηκε επίσης από τη συνεχιζόμενη δυναμική του brand SUVs της, της Jeep, οι πωλήσεις της οποίας αναρριχήθηκαν κατά 25%.
Οι πωλήσεις της Nissan Motor Co. αυξήθηκαν κατά 13%, με «οδηγό» το «άλμα» 54% στις πωλήσεις του μικρού SUV Rogue. Οι πωλήσεις του brand της Chrysler ενισχύθηκαν κατά 28%, ενώ οι πωλήσεις του σεντάν Chrysler 200 «εκτοξεύθηκαν» κατά 153%, στα 18.560 οχήματα.
Η Kelley Blue Book ανέφερε ότι η μέση τιμή που καταβάλλεται για ένα νέο όχημα στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,5% τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σε 33.340 δολ. Η Ford σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη στην τιμολόγηση οχημάτων, κατά 6,6% υψηλότερα σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την KBB.
Από την άλλη, οι πωλήσεις της General Motors υποχώρησαν κατά 3% τον περασμένο μήνα, καθώς οι πωλήσεις των μικρών οχημάτων της εταιρείας υποχώρησαν σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά νούμερα, συμπεριλαμβανομένης μιας πτώσης 13% για τις πωλήσεις του κόμπακτ Cruze.

Οι πωλήσεις των μεγάλων SUVs της G.M. επίσης υποχώρησαν, αντανακλώντας μια μείωση των πωλήσεων εταιρικών οχημάτων, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Ωστόσο, οι μέσες τιμές συναλλαγών για όλα τα οχήματα της G.M. αυξήθηκαν σχεδόν κατά 1.000 δολ. σε ετήσια βάση.
Η ιαπωνική Toyota Motor Corp., η αυτοκινητοβιομηχανία με τις τρίτες υψηλότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ μετά την G.M. και τη Ford, ανέφερε πωλήσεις σχεδόν 210.000 οχημάτων στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση 4%.
Η Εθνική Ένωση Αντιπροσωπειών Αυτοκινήτων αύξησε αυτή την εβδομάδα τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ για το σύνολο του 2015, στα 17,2 εκατ. οχήματα, από 16,9 εκατ. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά ισχυρών κέρδη μετά την ύφεση.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017