ΗΠΑ: Έρευνα για τον επενδυτή Bill Ackman και την Herbalife διεξάγουν FBI και Εισαγγελία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΗΠΑ: Έρευνα για τον επενδυτή Bill Ackman και την Herbalife διεξάγουν FBI και Εισαγγελία

13.03.2015 12:27
Προς το παρόν ο Ackman δεν έχει κληθεί να καταθέσει δικαστικώς
Το ενδεχόμενο χειραγώγησης της μετοχής της Herbalife από τον μεγαλοεπενδυτή Bill Ackman εξετάζει το FBI και η Εισαγγελία των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Wall Street Journal.
Ειδικότερα, πολλοί άνθρωποι από το περιβάλλον του επενδυτή φαίνεται να έχουν δώσει συνέντευξη στις αρχές.
Επιπλέον, έχουν ζητηθεί έγγραφα σχετικά με την μετοχή της Herbalife, ωστόσο ούτε ο Ackman, αλλά ούτε και η επενδυτική του, Pershing Square, έχουν κληθεί δικαστικώς.
Υπενθυμίζεται ότι ο επενδυτής είχε αρχίσει να δημοσίως να σορτάρει την μετοχή της Herbalife τον Δεκέμβριο του 2012, διαμηνύοντας με σιγουριά ότι η τιμή της θα υποχωρούσε.
Ειδικότερα, είχε υποστηρίξει ότι η Herbalife είναι εταιρεία-πυραμίδα και είχε στοιχηματίσει ότι η μετοχή της θα πέσει στο μηδέν.
Οι αρχές εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο συνεργάτες της Pershing Square ή και ο ίδιος ο Ackman να έκανε εν γνώσει του ψευδείς δηλώσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Herbalife με στόχο να οδηγήσει σε τεχνητή πτώση της μετοχή της.
Με δηλώσεις της, πάντως, η Pershing Square τονίζει ότι έδρασε με τρόπο δίκαιο και διαφανή.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017