ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. οι γερμανικές αποζημιώσεις… | Mikrometoxos.gr

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. οι γερμανικές αποζημιώσεις…

05.06.2015 00:05

Στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. οι γερμανικές αποζημιώσεις

Την Έκθεση για τον προσδιορισμό των αξιώσεων από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, συνέταξε η Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.

 

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που προεδρεύει της Επιτροπής Διεκδίκησης, έκανε λόγο για μέγγενη των δανειστών κάτω από την οποία στενάζει η χώρα.

 

«Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του», επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.

 

Από την πλευρά του ο επίτιμος γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Παναγιώτης Καρακούσης ο οποίος συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την έκθεση για το χρέος, τόνισε ότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι η χώρα μας έχει απεμπολήσει ή αποσύρει καμία απαίτηση της ούτε από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ούτε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017