Ε. Χαρατσής (Beta Securities): Το sell-off στο ΧΑ δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη | Mikrometoxos.gr

Ε. Χαρατσής (Beta Securities): Το sell-off στο ΧΑ δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη

04.08.2015 13:23
Η αγορά προσπάθησε να ανατιμολογήσει την επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας. «Θα πάρει λίγο χρόνο – ίσως προς το τέλος της εβδομάδας – για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά να βρει μια νέα ισορροπία».

Αυτό ανέφερε ο Ευάγγελος Χαρατσής, διευθύνων σύμβουλος της Beta Securities, ο οποίος μιλώντας στο CNBC, χαρακτήρισε «κακή ημέρα για την ελληνική αγορά» τη χθεσινή ημέρα, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα της χώρας.
“Πιστεύω ότι το sell-off δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη. Ο τραπεζικός τομέας ήταν ως επί το πλείστον αυτός που δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα, ανέφερε ο κ. Χαρατσής. Η αγορά προσπάθησε να ανατιμολογήσει την επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, με τους περισσότερους αναλυτές να προβλέπουν τώρα μια ύφεση της τάξης του 3% έως 5% αυτό το έτος. «Και ίσως το 2016 θα είναι μια χρονιά οικονομικής ύφεσης», είπε.
“Ο τραπεζικός τομέας είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Δεν ξέρουμε πόσα χρήματα θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση τους. Έχει υπάρξει μια πρόβλεψη για 25 δισ. ευρώ, αλλά μπορεί να είναι μικρότερο από αυτό, και η εμπιστοσύνη στην αγορά βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ”, πρόσθεσε ο κ. Χαρατσής.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017