Εχουμε και εμείς οι κάτοικοι δικαίωμα σε μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή***

Η μέγιστη πλειοψηφία των λαθρομεταναστών είναι οικονομικοί μετανάστες, που έχουν πληρώσει 4 ή 5 ή 6 χιλιάδες δολλάρια κι ακόμα περισσότερα για να τους φέρουν οι δουλέμποροι στην Ελλάδα (ή Ιταλία, Ισπανία κλπ).

Αυτά είναι παρά πολλά χρήματα σε αυτές τις χώρες, επομένως θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για να κάνουν κάτι αποδοτικό στην πατρίδα τους και όχι να τα δώσουν στους δουλεμπόρους. Έρχονται λοιπόν για μια καλύτερη ζωή, γιατί πιστεύουν οτι η Ευρώπη σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει ανθρωπισμό, άρα θα τους δώσει τα βασικά για τροφή και στέγη μέχρι να αποκτήσουν δικαίωμα παραμονής.

Αν δεν είναι αυτός ο λόγος, τότε γιατί έχουμε “πρόσφυγες” απο την Ερυθραία που προσπαθούν να πάνε στην Ιταλία και όχι στη Σαουδική Αραβία που είναι ακριβώς απέναντι στην Ερυθρά Θάλασσα; Γιατί οι Πακιστανοί δεν πάνε απέναντι στο Αμπου Ντάμπι; Γιατί οι Αφγανοί δεν πάνε στη Ρωσία ή τις άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας (πρώην ΕΣΣΔ χώρες);

Η Ευρώπη και η Ελλάδα οφείλει να προστατέψει τους πραγματικούς πρόσφυγες, αλλά δεν οφείλει να κάνει πραγματικότητα τα… όνειρα οποιουδήποτε. Για όλους αυτούς η απάντηση ειναι “σύνορα ερμητικά κλειστά”. Κι όποιος μπει παράνομα, συλλαμβάνεται και παραμένει έγκλειστος έως ότου επαναπατριστεί.

Και όταν λέμε έγκλειστος εννοούμε έγκλειστος, σε στρατόπεδο, ξερονήσι, ό,τι θέλετε. Αλλά έγκλειστος, ούτε μέρα έξω. Οταν το καταλάβουν, θα πάψουν να έρχονται. Αλλιώς ανοίξτε τα σπίτια σας να τους φιλοξενήσετε, γιατί μισό εκατομμύριο άνθρωποι δεν μπορούν να στηριχτούν από την Ελλάδα.

Οι θεωρίες περί άλλης πολιτικής είναι μόνο λόγια. Ποιά είναι αυτή η άλλη πολιτική; Πείτε μας, να την μάθουμε. Και μη ξεχνάτε οτι έχουμε και εμείς οι κάτοικοι δικαίωμα σε μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή.

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ αναγνώστη***