Εχει και την πείρα και την τεχνογνωσία να μιλάει για απατεώνες + Οσοι είχανε βρει άκρες και χωθήκανε είναι προστατευόμενο είδος - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Εχει και την πείρα και την τεχνογνωσία να μιλάει για απατεώνες + Οσοι είχανε βρει άκρες και χωθήκανε είναι προστατευόμενο είδος

16.08.2016 15:35
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Η επανάσταση άρχισε μόλις ο Κοντονής έστειλε το φιρμάνι σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ

 
Η επανάσταση άρχισε μόλις ο Κοντονής έστειλε το φιρμάνι σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

ΤΑ πιο εύκολα και τα πιο ξεκούραστα λεφτά. Σε δέκα δευτερόλεπτα τα εκατό του κεφαλαίου σου. Οσο διαρκεί η κούρσα των 100 μέτρων. Στο 1,40 ηταν η απόδοση του Μπολτ (φωτό) να τερματίσει πρώτος στα 100 μέτρα στο Ρίο. Και στην πορεία έπεσε στο 1,36. Εβαζες ένα κατοστάρικο και είχες σαράντα φράγκα κέρδος ως που να πεις κίμινο. Κι ούτε δοκάρια ούτε πέναλτι ούτε οφσάιντ. Τίποτα. Σε λιγότερο από δέκα δεύτερα έχεις πληρωθεί. Θα μου πείτε τώρα, κι αν πάθαινε κανένα κλακάζ; Αν πάθαινε κλακάζ θα έχανες. Η πρώτη φορά θα ήτανε ή η τελευταία;

Να μην ξεχνιόμαστε είχαμε και την εορτή της Παναγίας, μεγάλη η χάρη της. Της προστάτιδας του Αγγελου Αναστασιάδη. Κι όταν ο Δεκαπενταύγουστος είναι κολλητός σε Σαββατοκύριακο, είναι ό,τι χειρότερο. Ταλαιπώρια. Μεγάλη: Κόσμος, κίνηση, φασαρία. Οπου κι αν είσαι. Οπου κι αν βρίσκεσαι. Θα έρθουνε να σε βρούνε. Εκτός αν ανήκεις στους προνοητικούς κι έχεις αράξει στο κλεινόν άστυ. Δεκαπενταύγουστος στην άδεια Αθήνα είναι ό,τι το καλύτερο.

Και όταν βέβαια υπήρχαν δουλειές, υπήρχαν και λεφτά, οι διακοπές ήταν απαραίτητες. Τώρα, με τους μίσους Ελληνες άνεργους, δεν είναι μόνο η έλλειψη χρημάτων. Τι διακοπές να θέλεις όταν δεν έχεις δουλειά; Τι ξεκούραση να θέλεις όταν είσαι άνεργος; Η Αθήνα, πάντως, έτσι ή αλλιώς, αδειάζει. Ας είναι καλά τα χωριά με τα πατρικά σπίτια και τα εξοχικά. Ενα πιάτο φαΐ, όπου και να το φτιάξεις, το ίδιο κόστος έχει. Εκτός αν είσαι στη Μύκονο που όλα είναι 20% απάνω. Τουλάχιστον 20%. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στο 50%.

ΚΙ ανήμερα της Παναγίας δεν θα μπορούσε να μη στείλει τις ευχές του στον ελληνικό λαό ο μέγας χριστιανός και πατριώτης που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος: «Χρόνια πολλά, η Υπερμάχος Στρατηγός να προστατεύει την Πατρίδα τις Ενοπλες Δυνάμεις και τον Ελληνικό Λαό». Να προσθέσει λοιπόν η ταπεινότητά μου η Υπέρμαχος Στρατηγός να προστατεύει την πατρίδα από αγράμματους πατριδοκάπηλους εθνικιστές.

Των οποίων οι γονείς τζάμπα πλήρωναν για να τους στέλνουν στα Κολλέγια και στις Λεόντειους. Οπως αναφέρει συμμαθητής του στην καντίνα του σχολείου την έβγαζε μια ζωή. Το σωστό βέβαια είναι η «υπέρμαχος στρατηγός”. Οπως ακριβώς λέγεται στην καθομιλουμένη: Είμαι υπέρμαχος της θρησκείας, του Ολυμπιακού ή της καθαριότητας. Οποιος γνωρίζει γραμματική ξέρει το γιατί. Σκέψου, δηλαδή, τι έχει να γίνει έτσι και καταργήσει ο σύντροφος Φίλης τα αρχαία.

 

 
Η επανάσταση άρχισε μόλις ο Κοντονής έστειλε το φιρμάνι σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ

 

Κατά τα άλλα, το τριήμερο αυτό της Παναγίας είχαμε την ανάπαυση των πολεμιστών: Ο Κοντονής και οι τρεις καμπαλέρος βρήκαν την ευκαιρία να παρουν ανάσες και να γεμίσουν τις μπαταρίες πριν από την τελική μάχη: Να συντρίψουν το καθεστώς Γκιρτζίκη στο ποδόσφαιρο. Αφορμής δοθείσης, λοιπόν, να πούμε τούτο: Το «δεν κατεβαίνουμε στο πρωτάθλημα» δεν είναι χθεσινό. Κάτι που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα. Ανατρέχει στις 20 Ιουλίου. Οταν ο Μάκης Γκαγκάτσης κατ’ εντολή Ιβάν Σαββίδη είχε δηλώσει «μ’ αυτήν τη ΚΕΔ δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα. Δεν θα ξεκινήσει αν κάνει τους πίνακες η συγκεκριμένη ΚΕΔ».

Αυθημερόν, στο ίδιο βιολί ο Παναθηναϊκός: «Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα πρωτάθλημα με σημαδεμένη τράπουλα. Δεν γίνεται αυτή η ΕΠΟ που μετράει μήνες να επιβάλλει αυτήν την ΚΕΔ κι αυτούς τους διαιτητές». Η ΑΕΚ δεν είχε πει τίποτα γιατί πριν από έναν μήνα είχε διαφορετική άποψη. Και ήταν προφανές βέβαια ότι τον πίνακα με τους πεζοναύτες διαιτητές θα τον έβγαζε η ΚΕΔ του τιτάνα του Σωμαρακάκη. Οπως κι έγινε. Και ξαφνικά ο ένας μετά τον άλλον, την περασμένη Πέμπτη, λένε «δεν κατεβαίνουμε». Εκ του ασφαλούς. Η επανάσταση άρχισε μόλις ο Κοντονής έστειλε το φιρμάνι σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ότι δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα. Στα σίγουρα. Μόλις ο πολυχρονεμένος υπουργός άρχισε να βαράει το ντέφι, οι τρεις άρχισαν να χορεύουν τον χορό της φωτιάς. Σαν τους Ινδιάνους. Σε ποιο πρωτάθλημα όμως δεν κατεβαίνουνε; Σε αυτό που δεν αρχίζει; Σάμπως δηλαδή θα κατέβει να παίξει το Σαββατοκύριακο κανένας άλλος;

Οσο δεν μίλαγε ο Κοντονής όλοι ήτανε τουμπεκήδες. Με το που είπε ο υπουργός «δεν το ξεκινάω» τρέξανε ποιος θα προλάβει να φωνάξει πρώτος «δεν κατεβαίνω». Στα σίγουρα. Με το αζημίωτο. Και εις διπλούν μάλιστα. Το «δεν κατεβαίνω» το είπανε με το στόμα. Ούτε οι εφημερίδες όμως διοργανώνουν κανένα πρωτάθλημα ούτε τα σάιτ ούτε τα ραδιόφωνα. Η Σούπερ Λίγκα ειναι η διοργανώτρια αρχή. Αν είσαι όπως λες μάγκας και νταής, εκεί στέλνεις το χαρτί και λες ότι εγώ με αυτήν την ΚΕΔ και με αυτόν τον πίνακα των διαιτητών δεν κατεβαίνω. Ποιος έχει τα άντερα να το κάνει; Αυτά.

Εχει και την πείρα και την τεχνογνωσία να μιλάει για απατεώνες 
ΚΙ επειδή η Παναγία δεν θα άφηνε ποτέ την Ελλάδα μόνη και απροστάτευτη, έχει φροντίσει να υπάρχουν κάποιοι που να φυλάνε Θερμοπύλες. Να κρατάνε τα μπόσικα, όπως έχει πει εύστοχα ο ελληνικός λαός. Εις εξ αυτών, ο μεγάλος αρχηγός που ακούει στο όνομα Βασίλης Λεβέντης. Ο πανέξυπνος που καλιγώνει τον ψύλλο. Εξ ου και είναι τόσο περιζήτητος στις δημοσιογραφικές εκπομπές. Επειδή ξέρει το παιχνίδι και τους λέει αυτό που θέλουνε να ακούσουνε. Μιλώντας λοιπόν στη φιλόξενη συχνότητα του ΣΚΑΪ για το μείζον θέμα των ημερών, άστραψε και βρόντηξε: «Μπορεί να δώσει κάποιος τα χρήματα. Αν είναι όμως κακοποιός, θα του δώσουμε την άδεια;».

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει; Οταν μάλιστα ο εν λόγω Λεβέντης έχει ειδίκευση επί του θέματος. Ηταν ο ίδιος καναλάρχης. Το 1990, όταν είχε ιδρύσει το Κανάλι 67. Το οποίο στη συνέχεια μετονόμασε σε Κανάλι 40: Κοινωνική και Οικολογική Τηλεόραση Ελλάδος. Πειρατικό βεβαίως βεβαίως. Την άδεια την είχε πάρει από τη σημαία. Αυτό δεν τον εμπόδισε να το πουλήσει στον Γιώργο Κουρή, που το μετονόμασε με τη σειρά του σε Εξτρα Τσάνελ. Προς εμπέδωση, το επαναλαμβάνουμε: πούλησε δημόσια συχνότητα την οποία είχε καταλάβει πειρατικά. Εχει δηλαδή και την πείρα και την τεχνογνωσία να μιλάει για απατεώνες.

Οσοι είχανε βρει άκρες και χωθήκανε είναι προστατευόμενο είδος 
ΤΡΑΤΖΙΚΟ. Είσαι αραχτός σπίτι και κάνεις το μοιραίο λαθος ν’ ανοίξεις την τηλεόραση και να δεις τι παίζει από Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέφτεις σε ποδόσφαιρο γυναικών: Αμερική – Σουηδία 1-1 στην παράταση. Σε περιγραφή Γιώργου Μίνου. Μιλάμε για φρίκη. Κάποιοι να ταλαιπωρούν τον Μίνο βάζοντάς τον σ’ αυτό το λούκι κι αυτός να ταλαιπωρεί τον κόσμο. Τραγωδία. Αντε μίλα στο μικρόφωνο όταν το λεξιλόγιό σου δεν είναι παραπάνω από είκοσι λέξεις κι οι μισές απ’ αυτές «ΠΑΟΚ». Κάθε ένα λεπτό να επαναλαμβάνει «για να δούμε» και «να η ευκαιρία». Να ακούς το επικό «τώρα παίρνει τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, επτά μέτρα φόρα για το φάουλ». Την «αναστάτωση στην εστία» και «την αγωνία (στα πέναλτι) να φτάνει στο κατακόρυφο». Φρίκη.

Ολη η Ελλάδα να έχει αλλάξει, όλα να έχουν έρθει τούμπα εκτός από την κρατική τηλεόραση. Που εξακολουθεί να ζει στον δικό της κόσμο, στους δικούς της κανόνες και ρυθμούς. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Χιλιάδες παιδιά με ταλέντο, με ικανότητες, με όρεξη για δουλειά να είναι στα αζήτητα. Να μην έχουν παρόν και μέλλον. Και να ακούνε τη δημοσιογράφο στην απονομή του χρυσού της Κορακάκη (φωτό) να λέει «ο κύριος μίστερ» και τον Γιώργο Μίνο να αγκομαχάει σαν τον οδοντωτό. Επειδή αυτή ακριβώς είναι η επιλογή της Αριστερής κυβέρνησης. Εν καιρώ κρίσης, φτώχειας και εξαθλίωσης: «Οσοι είχανε βολευτεί στο δημόσιο, όσοι είχανε βρει άκρες και χωθήκανε (ως εν δυνάμει ψηφοφόροι μας) είναι προστατευόμενο είδος. Ολοι οι άλλοι να πάνε να κάνουνε αυτό που έχει πει ο Ζαν Σπάθας στον Θωμά Μητρόπουλο». Αν είσαι νέος 18, 25, 30 χρονών, τι κάνεις; Ποιες είναι οι επιλογές σου; Οταν όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί, πόσο εύκολο είναι να πάρεις τον δρόμο του Κώστα Σεϊσίδη και του Μάριου Σακκά;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς κατάφερε να πάρει το χρυσό ο Πετρούνιας όταν ο Κοντονής, που εμψύχωνε τους Ελληνες αθλητές, είχε φύγει από το Ρίο;

Ούτε αυτήν τη φορά έκανε κανένα θαύμα η Παναγία.

-Οbserver

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017