Ευκλ. Τσακαλώτος: 300 εκατ. πάνω από τον στόχο τα φορολογικά έσοδα! | Mikrometoxos.gr

Ευκλ. Τσακαλώτος: 300 εκατ. πάνω από τον στόχο τα φορολογικά έσοδα!

27.09.2016 08:15

Τα φορολογικά έσοδα «έχουν πάει πολύ καλύτερα από τα προβλεπόμενα, κατά 300 εκατ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα έσοδα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ και τα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, από την βουλή, δείχνοντας και τους πρωταθλητές στην αύξηση των εισπράξεων που είναι τα νησιά του Αιγαίου.  «Το χρυσό μετάλλιο στην αύξηση του ΦΠΑ πήρε η Μύκονος, το αργυρό η Ρόδος και το χάλκινο η Σαντορίνη», είπε ο υπουργός, κατηγορώντας παράλληλα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν κατάφεραν ποτέ να εισπράξουν τέτοια ποσά.

Μάλιστα φαίνεται ότι η διαφορά δεν είναι μόνο από την αύξηση των φόρων, καθώς ο ΦΠΑ, αυξήθηκε μόνο 1% συν την κατάργηση της έκπτωσης φόρου , ενώ τα έσοδα, αυξήθηκαν με ρυθμούς 170% μόνο στην Μύκονο!  Πηγές από το υπ. Οικονομικών, δείχνουν προς την μεγάλη αύξηση των ελέγχων και τα «λουκέτα» που έβαλαν οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ, που έκαναν άλλους επιχειρηματίες να τρομάξουν και να γίνουν σύννομοι.

Στο θέμα της υλοποίησης των προαπαιτούμενων και της εκταμίευσης της υπό-δόσης,  τόνισε ότι «είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, φτάνουμε στο τέλος της πρώτης αξιολόγησης και την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων».

Τέλος για τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, καταλόγισε «ρητορεία και τίποτα άλλο» όταν μιλούν για ενεργοποίηση του «κόφτη» ενώ τα κατηγόρησε ότι διασπείρουν ψευδώς φημολογίες όταν υποστηρίζουν ότι «η διαπραγμάτευση βρίσκεται στον αέρα, ότι καθυστερεί, ότι τα οικονομικά είναι στον αέρα και έχουν απορριφθεί όλες οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Υπερ-Ταμείο»

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017