Ετοιμα τα νέα γραφεία της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη | Mikrometoxos.gr

Ετοιμα τα νέα γραφεία της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη

16.03.2015 12:56

To νέο στρατηγείο της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας είναι έτοιμο… Το εντυπωσιακό κτίριο σχεδιασμένο από το βιεννέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Coop Himmelb(l)au σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση  θα κοστίσει 1,3 δισ ευρώ.

Ασύμμετρες επιφάνειες από κρύσταλλο, ατσάλι και μπετόν, διαφορετικού ύψους επίπεδα. Δυο πύργοι ο ένας με 45 ορόφους και ο δεύτερος με 43 ορόφους. Οι δυο τους ειναι ενωμένοι με έναν καταπράσινο κάθετο κήπο: τα «παρτέρια» του στηρίζονται σε ένα πλέγμα που θυμίζει μπανέλες από το φουρό κυρίας της μπελ επόκ. Η μεγαλύτερη αίθουσα θα μπορούσε να φιλοξενήσει συνεδρίαση της ολομέλειας του ΟΗΕ.

Συμφωνα με τις εκτιμήσεις το τελικό κόστος θα αγγίζει τα 1,3 δισ ευρώ.  Θα στεγάσει 2.000 στελέχη και υπαλλήλους της τράπεζας, αυτό σημαίνει ότι κάθε χώρος εργασίας, κάθε γραφείο, θα έχει κοστίσει γύρω στις 650.000 ευρώ – δηλαδή όσο ένα καινούργιο διαμέρισμα αρκετά μεγάλο για να στεγάσει μια τετραμελή οικογένεια.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017