Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ στον Τσίπρα για το εάν αληθεύει ότι ζήτησε 10 δις δολάρια από τη Ρωσία για επιστροφή στη δραχμή!! | Mikrometoxos.gr

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ στον Τσίπρα για το εάν αληθεύει ότι ζήτησε 10 δις δολάρια από τη Ρωσία για επιστροφή στη δραχμή!!

21.07.2015 11:25

Οι 17 βουλευτές της ΝΔ επικαλούνται δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα»

 

Ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσαν 17 βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να ενημερωθούν και επίσημα για το εάν αληθεύει δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση αιτήθηκε δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία, προκειμένου να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρχε συγκεκριμένος σχεδιασμός της κυβέρνησης ύστερα από τις επαφές με την ρωσική κυβέρνηση και την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Ρωσία, ενώ όπως υπογραμμίζεται αυτήν ακριβώς την λογική εξυπηρετούσε το δημοψήφισμα στην Ελλάδα.
Βάσει του δημοσιεύματος ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin προτίμησε να «ανταλλάξει» τη δανειακή στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση με την ανοχή της Δύσης στην εξαγγελία ενός δημοψηφίσματος στην ανατολική Ουκρανία για την απόσχιση της.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας σχεδίαζε από τις αρχές του 2014 να «ποντάρει» στη Μόσχα για να προετοιμάσει ένα στιβαρό και αξιόπιστο σχέδιο για την επιστροφή στη δραχμή, σχέδιο, το οποίο – όπως υπογραμμίζεται – γνώριζαν οι κ.κ. Καμμένος, Δραγασάκης, Βαρουφάκης, Παππάς, Λαφαζάνης.
Βάσει του δημοσιεύματος, όλοι εκτιμούσαν πως οι Γερμανοί, μόλις θα συνειδητοποιούσαν ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη να «σπάσει το γυαλί» της ευρωζώνης, θα υποτάσσονταν στο ελληνικό αίτημα για μια μεγάλη διαγραφή του χρέους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός πορεύθηκε με αυτή τη βεβαιότητα από πέρυσι και ως πριν από λίγες ημέρες και για αυτό και απέρριψε πολλές προτάσεις συμφωνίας, πολύ πιο συμφέρουσες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017