Ερντογάν και Πούτιν βλέπουν προβοκάτσια πίσω από τους δολοφόνους του πρεσβευτή

Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα ήταν σχεδιασμένη να χαλάσει τους δεσμούς της Ρωσίας με την Τουρκία, είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Προβοκάτσια με στόχο την διατάραξη της καλής σχέσης μεταξύ Τουρκίας – Ρωσίας «βλέπει» και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος  αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Β.Πούτιν στις δηλώσεις του επισήμανε ότι  σκοπός της δολοφονικής ενέργειας, ήταν να εκτροχιάσει την ειρηνευτική διαδικασία στην Συρία.

Προσέθεσε, δε, ότι ήδη το Κρεμλίνο ανέθεσε σε ερευνητές να εξετάσουν τα στοιχεία της υπόθεσης. Η Ρωσία θέλει να ξέρει ποιος «όπλισε» το χέρι του δολοφόνου, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι διέταξε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο και είπε ότι χρειάζεται διαβεβαιώσεις από την Τουρκία για την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών.

ΓΚΙΟΥΛΕΝ “ΔΕΙΧΝΕΙ” Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο δήμαρχος Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκσέκ, μιλώνταςστους δημοσιογράφους, είπε ότι  ο Ρώσος πρέσβης δολοφονήθηκε από την οργάνωση Γκιουλέν.

Ο δήμαρχος της Άγκυρας καταδίκασε την επίθεση και είπε ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή είναι οι ίδιοι που κατέρριψαν και το ρωσικό αεροσκάφος.