Ερντογάν: Η διεθνής συμμαχία υπό τις ΗΠΑ στηρίζει τις τρομοκρατικές ομάδες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι διαθέτει αποδείξεις πως η διεθνής συμμαχία υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζει τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Ισλαμικού Κράτους και των κουρδικών ένοπλων ομάδων.

«Μας έλεγαν ότι θα δώσουμε τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους μέχρι τέλους. Κατηγορούσαν μάλιστα εμάς ότι υποστηρίζαμε το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, προσθέτοντας: «Τώρα όλοι εξαφανίστηκαν. Αντιθέτως παρέχουν στήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και του YPG / PYD. Έχουμε αποδείξεις, με εικόνες, φωτογραφίες και βίντεο».

«Εχουμε περικυκλώσει τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στην Αλ Μπαμπ από παντού. Οι δυνάμεις της συμμαχίας δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Αλλά μας είχαν υποσχεθεί και άλλα κάνουν τώρα. Έτσι ή αλλιώς εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας. Δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε πίσω. Όλα αυτά είναι μία στρατηγική και μην ξεχνάτε μέσα στη στρατηγική υπάρχουν και τακτικές κινήσεις. Ακολουθείς μία στρατηγική, αξιολογείς όλες τις τακτικές και κάνεις τα ανάλογα βήματα» ανέφερε.

Επανέφερε επίσης το θέμα της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας εντός της Συρίας κατά μήκος των συνόρων: «Έχουμε νεκρούς, πονάει η ψυχή μας. Δεν κάνουμε όμως πίσω. Θα εγγυηθούμε μία ασφαλή ζώνη χωρίς τρομοκράτες».

* ,