Επώνυμοι "ζητούν" την επιστροφή του τέως βασιλιά μέσω σελίδας στο facebook - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Επώνυμοι “ζητούν” την επιστροφή του τέως βασιλιά μέσω σελίδας στο facebook

20.01.2015 13:01

Της ΣΤΕΛΛΑΣ ΝΟΒΑΚΗ-Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

Πριν από περίπου 40 χρόνια η πλειοψηφία των Ελλήνων είχε πάρει την απόφαση να πει «όχι» στον βασιλιά Κωνσταντίνο, αλλάζοντας το πολίτευμα της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας σε Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Το σύνθημα «Ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά» δεν φάνηκε να εμπνέει τότε, όμως κανείς δεν περίμενε ότι η Ελλάδα θα επέστρεφε στο «Ψωμί κι ελιά», και μάλιστα κάποιοι, πολλοί στην προκειμένη περίπτωση, θα αναζητούσαν και πάλι τον βασιλιά… Κώτσο.

 

Για πολλά χρόνια βασιλόφρονες και εθνικιστές αναγκάστηκαν να «εγκλωβιστούν» σε αστικά κόμματα, όπως η Ν.Δ., ο ΛΑΟΣ κ.ά., ή να φτιάξουν δικές τους, μικρές ως επί το πλείστον, κομματικές στέγες. Δειλά στην αρχή και με τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν γραφικοί, δεν επιθυμούσαν να έχουν δημόσιο λόγο. Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η τεχνολογία και το facebook τούς έδωσαν την ευκαιρία να εκφραστούν.

 

Ο Κωνσταντίνος και η οικογένειά του επέλεξαν μέσα από το lifestyle που ακολουθούν να ελαφρύνουν την εικόνα τους και να κρατήσουν μόνο λίγη από τη χρυσόσκονη της εποχής κατά την οποία ζούσαν στην Ελλάδα ως βασιλική οικογένεια, προβάλλοντας μόνο το προφίλ του φιλέλληνα, που αγαπάει την Ελλάδα ως τουρίστας και -γιατί όχι;- ως μόνιμος κάτοικος.

 

Μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις, ίντριγκες και, κυρίως, πολιτικό λόγο, ο Κωνσταντίνος ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο ότι η πολιτική τον ενδιαφέρει ως πολιτικό ον, όχι όμως η ανάμειξή του στις εξελίξεις της Ελλάδας. Η στάση του αυτή ουκ ολίγες φορές αμφισβητήθηκε και συχνά ο ξένος και ο ελληνικός Τύπος εμφάνιζαν την επιστροφή του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας ως δεδομένη, ωστόσο από διαφορετικό ρόλο και πόστο, αφού το πολίτευμά μας ήταν και είναι μια υπόθεση που έχει ξεκαθαρίσει οριστικά.

 

Το «Ναι στη Βασιλευόμενη Δημοκρατία» είναι μία από τις αρκετές ομάδες στο facebook στις οποίες μπορεί να συναντήσει κανείς πολλά πρόσωπα-έκπληξη

 

Οσο οι «300» της Βουλής έψαχναν τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών για να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο facebook πάνω από 3.500 άτομα έλεγαν «Ναι στη Βασιλευόμενη Δημοκρατία». Στη σχετική σελίδα του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ξαφνιάζεται κανείς από τις προσωπικότητες που συναντάει και που έχουν δηλώσει ότι τουλάχιστον τους «αρέσει».

 

Ανάμεσα στα 3.500 μέλη εύκολα ανακαλύπτει κανείς απλούς, καθημερινούς ανθρώπους, νοικοκυρές, άνεργους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, ακόμη και πολιτικούς. Κυρίως Νεοδημοκράτες, πολιτευτές, αλλά και εκπροσώπους του ΛΑΟΣ και των ΑΝ.ΕΛ. και, φυσικά, μέλη της Χρυσής Αυγής. Το «Ναι στη Βασιλευόμενη Δημοκρατία» είναι μία από τις αρκετές ομάδες στο facebook στις οποίες μπορεί να συναντήσει κανείς πολλά πρόσωπα-έκπληξη.

 
Η σελίδα ενημερώνει από την αρχή τα μέλη της με ένα πρώτο μήνυμα-γνωριμίας, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στην Ελλάδα του σήμερα πρέπει να αφήσουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι, για να χτίσουμε ένα σύγχρονο και δυνατό έθνος. Αυτή την ενότητα των Ελλήνων που χρειαζόμαστε μόνο ο βασιλέας και ο θεσμός της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες, μπορεί να την εξασφαλίσει».

 
Ξαφνιάζει, για παράδειγμα, ότι ανάμεσα σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τη σελίδα συναντάει κανείς τον επιχειρηματία Θεόδωρο Βάρδα, τον γιο πρώην υπουργού της Ν.Δ., Διονύση Παπαδόγγονα, πολιτευτή της Ν.Δ., τον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα, τη Λυδία Μουζάκα, μέλος του κόμματος Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες του Γ. Χατζημαρκάκη και άλλους, όπως καθηγητές πανεπιστημίου, εργαζόμενους σε ελληνικούς κυβερνητικούς οργανισμούς, αλλά και απόστρατους ή εν ενεργεία ένστολους.

 

Ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών είναι από Μακεδονία και Πελοπόννησο, αν και πολλοί εκτιμούν ότι η καρδιά των βασιλοφρόνων χτυπά στη Θεσσαλία. Πρόσωπα που συνδέονται με τον φιλοβασιλικό χώρο, αλλά και στελέχη των πολιτικών σχηματισμών δεξιότερα της Ν.Δ. θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση ενός νέου φορέα που θα ξεκινήσει από την πόλη της Λάρισας, σημείο συνάντησης πολλών μελών φιλοβασιλικών οργανώσεων.

 

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017