Επιτέλους, αποδόθηκε Δικαιοσύνη στα λαμόγια! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Επιτέλους, αποδόθηκε Δικαιοσύνη στα λαμόγια!

23.09.2016 14:32

Επιτέλους, αποδόθηκε Δικαιοσύνη στα λαμόγια!

Διαβάζω ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έριξε 15 χρόνια κάθειρξη σε μια 51χρονη, επειδή πριν από 20 χρόνια είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου για να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε κρατικό παιδικό σταθμό θεσσαλικού δήμου. Είχε φτάσει, λέει, μέχρι την πέμπτη Δημοτικού και δεν είχε τελειώσει την έκτη. Στο αιτιολογικό της απόφασης αναφέρεται ότι υπήρξε ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο (πληρωμές μισθών).

Προφανώς η γυναίκα πήγε με τον αναγκαστικό νόμο του ’50 για τους καταχραστές του Δημοσίου, αλλιώς δεν εξηγείται η βαρύτητα της ποινής.

Ευτυχώς, λοιπόν, αρχίζει να λάμπει η αλήθεια για τους επαίσχυντους καταχραστές δημοσίου χρήματος.

Τα δύο κόμματα του παλιού δικομματισμού και οι τραπεζίτες που τους έδωσαν 400 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν θα ξαναδούμε ποτέ, πάντως, δεν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Συμπέρασμα: Αν είσαι καθαρίστρια και πήρες 400 ευρώ το μήνα για να κάνεις τη δουλειά σου (έστω και χωρίς το φοβερό απολυτήριο Δημοτικού) παίρνεις κάρτα “πήγαινε κατ’ ευθείαν στη φυλακή”. Αν είσαι πολιτικός ή τραπεζίτης και αφήνεις μια ζημιούλα εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Δημόσιο, παίρνεις νυχτερινή απαλλακτική τροπολογία. Κράτος δικαίου και άλλα σύντομα ανέκδοτα…

Επαμ.Χαλδούπης (από το FB)

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017