Επιστολή – παρέμβαση του ΣΕΒ προς τη ΔΕΗ, για τα βιομηχανικά τιμολόγια | Mikrometoxos.gr

Επιστολή – παρέμβαση του ΣΕΒ προς τη ΔΕΗ, για τα βιομηχανικά τιμολόγια

21.01.2015 11:41

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! http://www.sportandbusiness.gr/business/

 

Ηχηρή παρέμβαση προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, επιχειρεί ο ΣΕΒ με επιστολή του προέδρου του, προς τον πρόεδρο της επιχείρησης, με αφορμή τη διαμόρφωση των βιομηχανικών τιμολογίων, το ύψος των οποίων θεωρεί ότι εμποδίζει τη δημιουργία συνθηκών επιβίωσης των επιχειρήσεων. Αναμένεται απάντηση της ΔΕΗ, προφανώς εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με την επιστολή – δημοσιεύεται αναλυτικά στη συνέχεια – που απέστειλε χθες ο ΣΕΒ προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό και φέρει την υπογραφή του προέδρου του, Θεόδωρου Φέσσα, αναφέρεται ότι η ΔΕΗ, «… αντί να ενθαρρύνει τις διαπραγματεύσεις με τους μεγάλους πελάτες-καταναλωτές, για τη σύναψη διμερών συμβολαίων με αυτούς, βασιζόμενη στο ρυθμιστικό πλαίσιο και τις υποδείξεις τη ΡΑΕ και της ΕΕ, επιλέγει να αποξενωθεί από το δικαίωμά της να ασκεί την εμπορική της πολιτική και παραπέμπει τις αποφάσεις σε όργανα, όπως η Γενική Συνέλευση των μετόχων της».

Αναφέρεται, επίσης, ότι «στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα και η οικονομία της, ο ΣΕΒ απευθύνεται σε εσάς, εκφράζοντας την ενιαία φωνή και αγωνία της ελληνικής βιομηχανίας, προκειμένου η ΔΕΗ να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών επιβίωσης των επιχειρήσεων».

Στη συνέχεια, όμως, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, προτρέπει τη διοίκηση της ΔΕΗ, να μελετήσει και να προτείνει μία τιμολογιακή πολιτική, που να λαμβάνει υπόψη της την γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και βιομηχανίας, το γεγονός ότι οι τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο έχουν πέσει πάρα πολύ, αλλά και την ιδιαιτερότητα της κάθε βιομηχανίας.

Πριν τη δημοσίευση ολόκληρης της επιστολής του ΣΕΒ – που θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ιδίως όταν βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές – θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ΔΕΗ έχει ανείσπρακτες οφειλές, κυρίως από νοικοκυριά και λιγότερο από επιχειρήσεις, οι οποίες ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ και είναι φυσιολογικό αυτή η υστέρηση εσόδων, να αποτελεί ανασχετικό παράγοντα, σε όποιες πιθανές κινήσεις μείωσης των βιομηχανικών τιμολογίων.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί επίσης να αγνοηθούν τόσο τα όποια λογικά αιτήματα της βιομηχανίας, όσο και οι οδυνηρές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από ένα πιθανό και απευκταίο κλείσιμο βιομηχανικών μονάδων.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει απάντηση από την πλευρά της ΔΕΗ, καθώς το θέμα είναι ούτως ή άλλως μείζον και έχει να κάνει με αυτή καθ΄αυτή την υπόσταση της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά και την λειτουργία βεβαίως της ίδιας της επιχείρησης ηλεκτρισμού. Ζητούμενο, να εξαντληθούν εκατέρωθεν όλες οι προσπάθειες εύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017