Επιμένει ο Βαρουφάκης: Οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη

Είτε βγει “ναι” είτε “όχι” σημειώνει σε συνέντευξή του ο Υπουργός Οικονομικών στην ισπανική εφημερίδα El Mundo

 

«Όλα παίζονται, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα  El Mundo, επιμένει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη.

“Την Τρίτη οι τράπεζες θα ξανανοίξουν πιστέψτε με. Οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης ελπίζουν σε ένα ”ναι” στο δημοψήφισμα αυτό είναι ξεκάθαρο. Εάν το καταφέρουν την επόμενη μέρα ο Μάριο Ντράγκι (της ΕΚΤ) θα πατήσει το κόκκινο κουμπί, η γραμμή ρευστότητας του ELA θα επιστρέψει και οι τράπεζες θα ανοίξουν. Εάν κερδίσει το ”όχι” παρά τις απειλές με τις οποίες προσπαθεί να επηρεάσει την ψηφοφορία ο Τσίπρας θα πάει εσπευσμένα στις Βρυξέλλες, θα έλθει σε συμφωνία και οι τράπεζες θα ανοίξουν και σε αυτή την περίπτωση” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς γιατί είναι τόσο σίγουρος ότι οι Βρυξέλλες και η Αθήνα θα έλθουν σε συμφωνία εάν οι Έλληνες πουν ”όχι” , ο Γ. Βαρουφάκης απαντά ότι “παίζονται πολλά, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη”.

“Το πρόβλημα είναι ότι στην Ε.Ε. δεν αρέσει η δημοκρατία. Κι αυτό που έκανε η Ευρώπη ήταν να μας αρνηθεί μια μικρή παράταση του προγράμματος και να μας επιτρέψει να κάνουμε το δημοψήφισμα με ηρεμία, με ανοιχτές τράπεζες. Αλλά όχι μας υποχρέωσαν να τις κλείσουμε” δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

“Γιατί μας ανάγκασαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να γεμίσουν τον κόσμο με φόβο. Κι όταν σπέρνεις τον φόβο αυτό λέγεται τρομοκρατία. Αλλά πιστεύω ότι ο φόβος δεν θα κερδίσει”.

Όπως λέει ο ίδιος οι Βρυξέλλες και η τρόικα θέλουν να κερδίσει το “ναι” στο δημοψήφισμα για να ταπεινώσουν τους Έλληνες.

* ,