Επικοινωνία Τσίπρα με Γιούνκερ, Ντράγκι και Σουλτς | Mikrometoxos.gr

Επικοινωνία Τσίπρα με Γιούνκερ, Ντράγκι και Σουλτς

30.06.2015 14:02

Επικοινωνία Τσίπρα με Γιούνκερ, Ντράγκι και Σουλτς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Την επικοινωνία έκανε γνωστή κυβερνητικός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Reuters, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών και χωρίς να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί επανεξέτασης της πρότασης Γιούνκερ και την κατάθεση νέας πρότασης από την ελ ληνική κυβέρνηση.

Οι τηλεφωνικές επαφές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που φέρεται να λαμβάνονται στο παρά πέντε της εκπνοής του ελληνικού προγράμματος με στόχο την εξεύρεση λύσης και την αποφυγή της χρεοκοπίας.

Νωρίτερα η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι γίνονται επαφές μεταξύ Αθήνας και ΕΕ και επανέλαβε ότι η πόρτα για την επίτευξη συμφωνίας παραμένει ανοιχτή, αλλά προειδοποίησε ότι ο χρόνος εξαντλείται.

Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος πάντως δήλωσε ότι πλέον «είναι πολύ αργά» για παράταση του ελληνικού προγράμματος που λήγει απόψε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017