«Επεσε» το Φαρμακονήσι: 20 μόνιμοι κάτοικοι. 800 Σύριοι πρόσφυγες! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

«Επεσε» το Φαρμακονήσι: 20 μόνιμοι κάτοικοι. 800 Σύριοι πρόσφυγες!

29.08.2015 20:15

Aνεξέλεγκτες είναι πλέον οι διαστάσεις της μεταναστευτικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Με αμείωτο ρυθμό πρόσφυγες και μετανάστες εισβάλουν στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, με αποτέλεσμα πολλοί απ’ αυτούς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο πέλαγος.

Στα νησιά που ορισμένοι εκ των παράνομων μεταναστών εγκαθίστανται έστω και προσωρινά, η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος των προσφύγων, αφού τα νούμερα μαρτυρούν την τραγική κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μόνιμοι κάτοικοι, όσον αφορά την μειοψηφία τους στον τόπο τους.

Περισσότεροι από 800 μετανάστες έχουν καταμετρηθεί στο Φαρμακονήσι αφήνοντας πίσω την τρομακτική μειοψηφία των μόλις 20 μόνιμων κατοίκων στο νησί.

Η κατάσταση στο ακριτικό νησί κρίνεται εκρηκτική με τους κατοίκους να ζητούν άμεση βοήθεια.

Αναγκαστική προκύπτει να είναι και η ενίσχυση της φρουράς του Φαρμακονησίου, καθώς ο αριθμός των 24 στρατιωτών είναι μηδαμινός μπροστά στους εκατοντάδες λαθρομετανάστες.
Θλιβερό είναι το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμη ενέργειες για την απομάκρυνση τους, ενώ την ίδια στιγμή τόσο η Κως όσο και αλλά πολλά νησιά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

”Πνίγεται” από τους εισβολείς και η Λέσβος

Ασύλληπτος αριθμός προσφύγων κατακλύζει τα νησιά του Αιγαίου και τα θέτει σε κατάσταση υψηλού κινδύνου. Άλλο ένα τεράστιο κύμα μεταναστών έφτασε στη Λέσβο το πρωί του Σαββάτου με 100 περίπου φουσκωτές βάρκες.

Πάνω από 4.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο νησί σήμερα, ενώ το ρεύμα εισροής συνεχίζεται ολημερίς, με τον αριθμό των μεταναστών να φτάνει σε εφιαλτικά νούμερα.

Η Λέσβος τελεί εδώ και λίγες ημέρες υπό κατάληψη, αφού εκτός του λιμανιού όπου στοιβάζονται εκατοντάδες μετανάστες, όλες οι πλατείες και τα πεζοδρόμια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν «πνιγεί» από σκηνές, ανθρώπινες ψυχές, με γυναικόπαιδα και υπερήλικες ανθρώπους να κοιμούνται καταγής.

Οι πολίτες της τοπικής κοινωνίας, από την πλευρά τους, εκφράζουν την αγανάκτησή τους με τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και τον κατηγορούν ότι παραμένει ένας απλός θεατής των γεγονότων.

Διαβάστε ακόμη: Αβραμόπουλος: 445 εκατ. στην Ελλάδα, αρκεί να τηρήσει τα συμφωνηθέντα

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017