Επεισόδια και φωτιές στο κέντρο της Αθήνας – Γκρέμισαν τις σκαλωσιές από το Πολυτεχνείο

Μετά την πορεία αντιεξουσιαστών

Εβαλαν φωτιές σε κάδους και έκαψαν αυτοκίνητα στα Εξάρχεια – Οδοφράγματα στην Στουρνάρη αυτή την ώρα

Επεισόδια το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, μετά την πορεία που πραγματοποίησαν περίπου 1000 αντιεξουσιαστές. Περίπου στις 8 το βράδυ άγνωστοι κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, όπου έβαλαν φωτιές σε κάδους και έκαψαν αυτοκίνητα.

 

Λίγο αργότερα οι ομάδες αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο, έστησαν οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη και γκρέμισαν τις σκαλωσιές που είχαν στηθεί για να καθαριστεί το κτήριο από το ασπρόμαυρο γκάφιτι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νεαροί επιτέθηκαν με βαριοπούλες και προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, κάτι που όμως προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Η πορεία, που έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στους «πολιτικούς κρατουμένους – απεργούς πείνας», ξεκίνησε από την πλατεία Μοναστηρακίου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και διαμέσου της οδού Αθηνάς και της οδού Σταδίου κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα, όπου διαλύθηκε.

Κατόπιν όμως και ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία, κατευθύνθηκαν προς την Νομική, που τελεί υπό κατάληψη και όπου βρίσκονταν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Αποχωρώντας προς τα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας, έβαλαν φωτιά σε κάδους στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Μαυρομιχάλη, όπως και στη Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο στην οδό Ναυαρίνου.