Επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη- Νεκρός ένας αστυνομικός

ΔΡΑΣΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΖΩΣΜΕΝΗ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

 

Γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά εισέβαλε το απόγευμα στο κτίριο της τουριστικής αστυνομίας στην περιοχή Σουλτάναχμετ της Κωνσταντινούπολης που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί. Η καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά στην είσοδο του τμήματος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και ένας ακόμη συνάδελφός του να τραυματιστεί, ενώ και η ίδια έχασε την ζωή της.

Υπέκυψε εν τέλει στα τραύματά του, ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που τραυματίστηκαν όταν γυναίκα καμικάζι πυροδότησε στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος, τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε.

 

Η άγνωστης ταυτότητας γυναίκα- το πτώμα της οποίας απομακρύνθηκε από το σημείο- προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα της τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης φορώντας νικάμπ (τύπος ισλαμικής μαντίλας) και προσποιούμενη την τουρίστρια, είπε- μιλώντας στα αγγλικά- ότι ήθελε να δηλώσει την απώλεια του πορτοφολιού της. Στην συνέχεια ανατινάχθηκε.

 

Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ ειδικές δυνάμεις, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν η δράστης είχε σχέση με κάποια συγκεκριμένη οργάνωση:

 

Επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη- Νεκρός ένας αστυνομικός

«Οι αρχές ερευνούν εάν υπάρχει σχέση με κάποια οργάνωση…έχουμε δώσει εντολές για τη διεξαγωγή της πλέον ενδελεχούς έρευνας», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σε σύντομες δηλώσεις του στην Αγκυρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο το χτύπημα έρχεται λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικών, από την ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C που πέρυσι πραγματοποίησε επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, καθώς και άλλα χτυπήματα σε αστυνομικά τμήματα στην Τουρκία.

(πηγές: Hurriyet, Zaman, ΑΠΕ-ΜΠΕ)