Εξωφρενικό αυτό που κάνει η ΕΚΤ τώρα στην Ελλάδα! | Mikrometoxos.gr

Εξωφρενικό αυτό που κάνει η ΕΚΤ τώρα στην Ελλάδα!

02.02.2015 20:17

«Αυτό που κάνει η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες, είναι εξωφρενικό», σχολιάζει δημοσίευμα του Business Insider, αναφερόμενο στην «απειλή της ΕΚΤ να αποσύρει την έκτακτη χρηματοδότηση από τις ελληνικές τράπεζες, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει αυτό που θέλει».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι ενέργειες της ΕΚΤ προς την Ελλάδα λαμβάνουν χώρα σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών από τότε που αποκαλύφθηκαν οι κρυφές επιστολές που αποκαλύπτουν πως η ΕΚΤ απειλεί να αποσύρει την έκτακτη χρηματοδότηση από τις ιρλανδικές τράπεζες, εάν η χώρα δεν αιτούνταν διάσωσης, «σε μια κίνηση που θεωρήθηκε από πολλούς ως παρέμβαση στα θέματα μιας χώρας».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ΕΚΤ στη συνέχεια προσποιήθηκε ότι η Ιρλανδία είχε ζητήσει εθελοντικά διάσωση.

Οι επιστολές αποκάλυψαν ότι στην πραγματικότητα η ΕΚΤ είχε απαιτήσει από την ιρλανδική κυβέρνηση να ζητήσει διάσωση.

Άλλο είναι η ΕΚΤ να απαιτεί από μεμονωμένες τράπεζες να ακολουθούν συγκεκριμένους τεχνικούς κανόνες για να διατηρούν την ρευστότητά τους

Και εντελώς άλλο η ΕΚΤ να πιέζει μια κυβέρνηση απειλώντας τις τράπεζες μιας ολόκληρης χώρας με ξαφνική στάση πληρωμών, στερώντας τους μαζικά την ρευστότητα, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αυτό είναι που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα»!!!

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017