Εξουδετερώνεται σήμερα το απόγευμα Κολωνία: Εκκενώνεται περιοχή λόγω βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

 

Εξουδετερώνεται σήμερα το απόγευμα

Κολωνία: Εκκενώνεται περιοχή λόγω βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

27/05/201515:58
protothema.gr

 

Περίπου 20.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους – Κλειστά σχολεία, νηπιαγωγεία, ζωολογικός κήπος

Στην μεγαλύτερη εξουδετέρωση βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πρόκειται να προχωρήσουν οι αρμόδιες αρχές στην Κολωνία της Γερμανίας σήμερα το απόγευμα.

Όπως αναφέρει το δίκτυο BBC περίπου 20.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους εξαιτίας τους εντοπισμού της βόμβας βάρους ενός τόνου από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για τις ανάγκες της εξουδετέρωσής της έκλεισαν σχολεία, νηπιαγωγεία, αλλά και ο ζωολογικός κήπος της περιοχής, ενώ 1.100 ένοικοι κέντρου υπερηλίκων και αναπήρων στην περιοχή αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε άλλη εγκατάσταση.

Όπως επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο δεν είναι ασυνήθιστο να εντοπίζονται σε γερμανικό έδαφος βόμβες που δεν έχουν εκραγεί από τον Β’ Παγκόσμιο, ενώ η συγκεκριμένη βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια κατασκευής αγωγού κοντά στη γέφυρα Μιούελχαϊμ, στον ποταμό Ρήνο.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι είναι αμερικανικής κατασκευής και ήταν θαμμένη σε βάθος πέντε μέτρων.
Ωστόσο, για τους ηλικιωμένους που αναγκάστηκαν να μεταφερθούν η εμπειρία δε μοιάζει ιδανική, καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής ενός από τα κέντρα φροντίδας, ο μέσος όσος ηλικίας των περισσότερων ενοίκων είναι τα 86 χρόνια, επομένως η μετακίνησή τους αποτελεί «σωματική και συναισθηματική επιβάρυνση».