Εξηγήσεις ζητά η Κομισιόν για τις τηλεοπτικές άδειες | Mikrometoxos.gr

Εξηγήσεις ζητά η Κομισιόν για τις τηλεοπτικές άδειες

03.07.2016 10:04

Εξηγήσεις ζητά η Κομισιόν για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, καθώς αναφέρει ότι ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Γκ. Έντινκερ απέστειλε στην ελληνική κυβέρνηση επιστολή – έγκληση προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος.

Η επιστολή, φέρνει ουσιαστικά την Ελλάδα, ένα βήμα πριν την παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της Κομισιόν και για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Σε αυτήν η Κομισιόν εγείρει σειρά ενστάσεων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει το ταχύτερο δυνατόν εξηγήσεις καθώς η Επιτροπή έχει εδραία άποψη πως με τις νομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης:

– επιχειρείται η χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στα κοινοτικά δεδομένα

– Αμφισβητείται η δημοπράτηση του φάσματος που ανατέθηκε στη Digea

– Επιχειρείται η συγκέντρωσή εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα.

Στην ίδια επιστολή, η κυβέρνηση καλείται σε αυστηρό τόνο να απαντήσει άμεσα γιατί δεν αξιοποιήθηκε ευρύτερα το τηλεοπτικό φάσμα ενώ εμφανώς δηλώνεται ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί κατατείνουν στο να ωφελήσουν τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ).

Η επιστολή του Επιτρόπου Εντιγκερ αποτελεί ουσιαστικά απάντηση σε επιστολή που ειχε στείλει, προ μηνός, ο κ. Νίκος Παππάς, το περιεχόμενο της οποίας, εκ του αποτελέσματος κρίνεται, οτι δεν ικανοποίησε τα κοινοτικά όργανα. Σημειώνεται ότι ο κ. Παππάς διαβεβαίωνε ότι όλη η διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης θα γίνει με σεβασμό στην κοινοτική νομοθεσία και πρακτική…

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017